Fifa

Egy legenda búcsúja: ez volt Petr Cech 10 éve a FIFA Ultimate Teamben


Visszatekintés a szezon végén visszavonuló kapus FUT-pályafutására.

A kapusoknál általában jóval később jön el a visszavonulás pillanata a fociban, mint a mezőnyjátékosoknál – ezen a poszton az sem számít ritkának, hogy valaki még 40 év felett is hétről hétre a legmagasabb szinten teszi próbára a tudását. Talán ezért is lepődtek meg sokan, amikor is a cseh hálóőr, Petr Cech bejelentette, hogy a szezon végén szögre akasztja a kapuskesztyűt.

“Ez a 20. évem profi játékosként és 20 éve írtam alá az első profi szerződésemet, ezért úgy gondolom, ez a legjobb alkalom arra, hogy bejelentsem: visszavonulok a szezon végén. 15 évet játszottam a Premier League-ben és megnyertem minden lehetséges trófeát, ezért úgy érzem, elértem mindent, amit akartam. Továbbra is keményen fogok dolgozni az Arsenalnál annak reményében, hogy ebben a szezonban még egy trófeát nyerhetek, aztán meglátom, mit tartogat számomra az élet a pályán kívül” – írta Cech a Twitteren.

Cech 2004 nyarán igazolt a Chelsea-hez a Rennes csapatától, ahol 11 sikeres szezont töltött el, ami alatt nem csak Premier League egyik legjobb kapusává, hanem a londoniak legendájává is vált egyben, felépülve egy – mint utólag kiderült – életveszélyes fejsérülésből is, ami után már csak a védjegyévé vált fejvédőjében engedték játszani.  Összesen 15 trófeát nyert a kékekkel, köztük négy bajnoki címet, ugyanennyi FA-kupát, valamint egy-egy Bajnokok-Ligáját és Európa-Ligát. A címek azonban pályafutása utolsó szakaszában sem maradtak el, miután 2015-ben az Arsenalhoz igazolt, hiszen egy FA-kupa cím és két angol Szuperkupa-siker itt is összejött. Egy hihetetlenül sikeres pályafutás végére kerül tehát pont néhány hónap múlva.

Mi is szeretnénk tisztelegni Cech fantasztikus karrierje előtt, éppen ezért összeválogattuk nektek az ő FIFA Ultimate Team kártyáit az elmúlt évtizedből (mindegyik évből az alap verziót).

FIFA 10

FIFA 11

FIFA 12

FIFA 13

FIFA 14

FIFA 15

FIFA 16

FIFA 17

FIFA 18

FIFA 19

A FUT-értékekből is jól látszik, hogy Cech még most, az utolsó éveiben is kiemelkedően védett, amit jól mutat, hogy a legjobb “alap” kártyája a FIFA 17-ben, tehát már az Arsenalos időszakában volt. Idén azonban már csak egy 82-es kártyát kapott az EA Sports-tól, illetve az Arsenal új kapusszerzeménye, Bernd Leno is szép lassan kiszorította őt, így időszerű volt, hogy lépnie kell – a levezetés helyett Cech inkább a visszavonulást választotta. Sok sikert neki a továbbiakban, bármibe is kezd ezek után!

Ezt olvastad már?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva