Gaming

42 milliós kártérítésre ítélték a végtelen ingame pénzt termelő GTA V csalás fejlesztőjét


A bíróság megállapítása szerint a végtelen ingame pénzt termelő cheat 142 milliós kárt okozott a kiadónak.

Jhonny Perez, floridai lakos az “Elusive” nevű csalás fejlesztőjeként vált ismertté a GTA V világában. A cheat működése egyszerű volt, egy programozási hibát kihasználva végtelen ingame pénzt termelhettünk általa a játékban.

A legkedvezőbb árfolyamot nézve jelenleg 125 000 GTA dollárt kapunk 1 euróért, ezzel a csalással azonban végtelen pénzünk lehetett, ha előfizettünk.

Hiszen Perez nem osztogatta ám ingyen az “Elusive” cheatet, 10 és 30 dolláros előfizetésekért cserébe biztosította vevőinek.

“A csalás jóvátehetetlen károkat okozott a kiadónak, köszönhetően Perez úr jogsértő tevékenységének. Az Elusive program olyan lehetőséget hozott a játékba, ami hátrányos helyzetbe hozta a szabályosan játszó felhasználókat. Ezáltal a kiadó elveszítette a kontrollt a gondosan kiegyensúlyozott játék fölött. – nyilatkozta a kerületi bíró, Kevin Castel.

Bár a teljes kár nem számszerűsíthető a kiadó szerint, a bíróság megállapítása szerint a csalás összesen 500 000 dolláros, vagyis 142 millió forintos kárt okozott a kiadónak. Ám végül csupán 150 000 dolláros, vagyis 42 millió forintos kártérítésre ítélték.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva