Gaming

A szakértők szerint megérte! 28 millió forintért kelt el egy eredeti Super Mario Bros példány


Az 1985-ben kiadott ikonikus játékot egy gaming ritkaságokat gyűjtő csoport vásárolta, pontosan 100 150 dollárért.

A gamer világ retró cuccairól eddig is tudtuk, hogy horribilis árakon cserélnek gazdát. Láttunk már például 30 000 forintért eladott Super Mario Bros játékot, vagy 42 000 dollárért gazdát cserélő Stadium Events példányt.

De ez mostani akkor is durvának tűnik! De a szakértők szerint mégsem az.

A ’80-as évek egyik legnagyobb klasszikusa, a már említett Super Mario Bros újabb elképesztő üzlettel írta be magát a gamer világ krónikáiba. Egy gaming ritkaságokat gyűjtő csoport ugyanis nem sajnált kiadni 100 150 dollárt a NES legismertebb játékának eredeti példányáért.

Ebben a teszt piaci kiadásban összesen 27 játékot dobtak piacra. A szakértők szerint körülbelül 2 000 és 10 000 közötti példányszámban adtak ki ilyen Super Mario Bros dobozt. Lepecsételt, lezárva tartott eredeti darabot, több mint 20 évvel a megjelenés után szinte már lehetetlen találni, ezért a horribilis összeg.

A gaming ritkaságokkal foglalkozó Deniz Kahn szerint a most eladott darabon kívül maximum még egy ilyen példány lehet a világon.

Arról a másik darabról is csak pletykákat hallottak, így nyugodtan mondhatjuk, ez az egyetlen ismert darab, eredeti pecséttel, ebben a csomagolásban. Ennek fényében, szerinte nem is olyan sok ez az összeg egy ilyen szintű ritka ereklyéért.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva