Fortnite

“Lemásolhatom a leckédet…?” – A Fortnite új ping rendszerét egyértelműen az Apex inspirálta


Ez egy kicsit átlátszóra sikerült Epic Games...

Az Apex megjelenése komoly pánikot kelthetett az Epic Games-nél, ugyanis a játék megjelenése óta 48%-ot zuhant a Fortnite összbevétele, valamint a játékosok is szépen lassan elkezdték elhagyni a híres Battle Royale-t. Persze mindig van esély a javításra, az Epic-nek éppen kapóra jött az új szezon startja, sokan abban bíztak, hogy a v8.0 majd olyan szinten reformálja meg a játékot, hogy az elvándorolt játékosok visszatérnek a Fortnite-hoz.

A helyzet viszont az, hogy tökéletesen látszik a kétségbeesés, ugyanis a nyolcadik szezon nemhogy reformot, hanem szabályos másolást hozott. Az Epic Games két igen komoly mechanikát is lemásolt az Apex Legends játékmenetéből, az egyik már éles, ez az új ping rendszer, a másik pedig előkészületben van, ez pedig a respawn rendszer.

Így működik az új ping rendszer:

A legtöbb Apex játékos a kiváló ping rendszert dicsérte a játékban, az EA lövöldéjében ugyanis MINDENT megjelölhetünk, amit fontosnak találunk, ezzel szignifikánsan megkönnyítve a csapat kommunikációját. Töltények típusa, fegyverek, ellenséges játékosok, nyitott ajtók, tényleg bármi megjelölhető, így képesek vagyunk tiszta információkat közölni a társainkkal mikrofon használata nélkül.

 

Az Epic Games-nek is megtetszett az ötlet, ugyanis mindez már a Fortnite-ban is elérhető a v8.0 megjelenése óta. Tény, annyira nem kiforrott a rendszer, mint az Apex-ben, de azért már ez is bőven megteszi átfogó ping rendszernek. Megjelölhetjük a különböző tárgyakat, fegyvereket, töltényeket, ládákat, sőt még az ellenfeleinket is, ezzel felhívva a társaink figyelmét a veszélyre.

Nem vagyunk biztosak abban, hogy ez a megfelelő módja a piaci verseny kiegyenlítésének, de összességében azt sem hisszük, hogy ettől majd visszatérnek az elpártolt játékosok. Annyi minden jót tehetett volna a játékkal az Epic, kár, hogy a konkurenciára figyeltek és nem a saját játékuk fejlesztésére…

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva