Fortnite

Megölték, még sem halt meg – Game-breaking bug mentette meg Markit az ESL Katowice Royale-on


Kezd kicsúszni az irányítás az Epic Games keze alól. Gusztustalan bug segítette az egyik duót a hétvégi tornán.

Egy meglehetősen bizarr jelent került elő a hétvégi ESL Katowice Royale-ról, a Team Heretics igazolt streamere és profi Fortnite játékosa, Marki, annak ellenére, hogy 0 HP-ra darálták, túlélte a harcot és még fel is éleszthették.

Ahogy a legtöbb Battle Royale-ban, a Fortnite-ban is megtalálható a “downolt” státusz. Ekkor a karakterünk térdre hullik, s csakis négykézláb mozoghatunk vele, miközben szépen lassan csökken az életerőnk 100-ról. Ha eléri a 0-át a számláló, akkor véglegesen kikerültünk a játékból, ám ha a társunk még időben segít, lényegében kapunk egy második esélyt. Természetesen az ilyen négykézláb helyzetekben is el tudunk szenvedni sebzést, ekkor az ellenfeleink felgyorsítják az élet csökkenésének folyamatát, s pillanatok alatt kitakaríthatnak minket az adott körből.

Nos, ez a mechanika úgy ahogy van megőrült a hétvégén, Marki esetében ugyanis a 0 HP nem jelentette az adott kör végét. A játékos Frosty Flights-ban lépett be egy épületbe, ahol szembe jött a játékos végzete. Térdre is ereszkedett, ellenfele pedig úgy döntött, gyorsan kivégzi, elvégre azért 50 HP és/vagy 50 pajzs jár a legutóbbi játékmenet változtatás óta.

A probléma csak az, hogy amikor Marki élete elérte a nullát, nem történt semmi. Maradt downolt állapotban, ellenfele pedig semmit sem kapott a “killért”. Persze egy idő után ellenfele otthagyta Markit, elvégre értékes töltényeket pazarolt az eltakaríthatatlan játékosra. Ám csak ezek után jött a slusszpoén, Marki társa, Ryux, megérkezett, se fel is élesztette a “halhatatlan” versenyzőt. ezek után pedig fogták magukat, s eltakarították az útból azt a játékost, aki egyébként már egyszer “megölte” Markit.

Meglehetősen röhejes, hogy mindezt egy 500.000 dolláros versenyen tudta produkálni a játék, az Epic Games-nek ennél jobban kéne figyelnie a játékára. Hivatalos közleményt még nem adott ki a kiadó az esetet illetően, bár egyértelműnek látjuk, hotfixelni kell ezt a kellemetlen problémát. Ugyanis mint láthattuk, komoly pénznyeremények múlhatnak rajta.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva