League of Legends

Megbukott a Positional Rank rendszer – Újralövi a ranglétrát a kiadó


Megpróbálták bevezetni, ám a rendszer megbukott globálisan.

Könnyen jött, könnyen ment. A legutóbbi fejlesztői blogposztban Riot SapMagic igazán kecsegtető hírekkel szolgált azoknak, akik az utóbbi időkben kényelmetlenül érezték magukat az új ranked rendszerben. A fejlesztő bejelentette, március 13-án megszűnik létezni a Positional Rank, Diamond szint fölött pedig egy soft-resetre lehet számítani.

SapMagic elárulta, a visszajelzések alapján a játékosoknak a grindolással, valamint az off-pozícióban játszó csapattársak trollkodásával voltak a legnagyobb problémáik. Így összességében nem volt kielégítő a játékélmény azokban a helyzetekben, amikor nem a main pozícióban játszottak.

 

“Összességében úgy éreztük, hogy a jelenlegi tudásunk és lehetőségeink alapján nem tudjuk a Positional Rank rendszert olyan irányba terelni, hogy az megfelelő minőségű és a közösség által kollektíven kedvelt legyen. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem folytatjuk a pozíciós rangsor projektet.”

Ez azt jelenti, hogy március 13-án globálisan szűnik meg a Positional Rank, mindenki visszakerül a már jól ismert régi Solo Queue rendszerbe. Mindenki, aki érintett ebben a visszaállításban, a jelenlegi legmagasabb rangját fogja megkapni (például: Platinum mid, Silver top és Marksmen, a soft-reset után Platinum lesz), Diamond fölött viszont ennél komolyabb lépésekre kell számítani. Akik jelenleg Dia játékosok, azok egy divízióval lejjebb fognak kerülni, vagyis a legrosszabb esetben Diamon IV-ből fogják folytatni a szezont. Újból kiveszik a Grandmaster és Challenger tiert, mindenkit visszasorolnak Masterbe, a Grandmaster és Challenger szintek pedig egy-egy héttel később fognak megnyílni.

A megszerzett ranked jutalmakat természetesen mindenki megtarthatja majd, azt nem fogja megpiszkálni a kiadó.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva