Hearthstone

Alig várjuk a távozásukat: ez volt a Kobolds & Catacombs 5 legrosszabbul dizájnolt lapja


5 kártya, amik rotálását nagyon várjuk.

Tűkön ülve várjuk a legújabb kiegészítővel kapcsolatos további információkat (a teaserek legalább csökkentik éhségünket), ugyanis a lapok erősségét tekintve minden eddiginél nagyobb hatása lesz a rotációnak és a Hall of Fame-nek a játékra. Nézzük meg, hogy a Kobolds & Catacombs-ból mely az az 5 kártya, melyek távozását rettentően várjuk!

1.Corridor Creeper

Corridor Creeper(77000).png

Listánk felsorolásszerű, így véletlenszerűen került az egykori “0 mana 5-5” kártya az első helyre. Sokszor tévedett már a közösség (meg persze a Blizzard is) a lapok erejét illetően, a Corridor Creeper is ilyen volt. Korábban 5-5-ös lényként indult, mely rettentő hamar és könnyen leolcsóbbodott – persze ehhez még hozzájött az is, hogy Patches a paklik nagy részében jelen volt, mely még jobban felgyorsította a kártya kirakhatóságát. Jól mutatja erejét, hogy 2-5-ösként is stabil lapja az abszolút Tier 1-es Odd Paladinnak, hisz itt a hero powernek köszönhetően hamar leolcsóbbodik – kezdőkézre behúzva és korán kirakva még mindig igencsak erős.

Patches the Pirate(49624).png

2. Spiteful Summoner

Spiteful Summoner(76881).png

Újabb nerfelt lap a listán, mely korábban igencsak gyakori terror volt az asztalokon Priest (Mind Control, Free from Amber) illetve Druid (Ultimate Infestation) paklikban többek között. Mára a paklik mindössze 1.2%-ában szerepel, úgy tűnik az 1 manás költség növelés túl durva volt – ebből is látszik, hogy nehéz balanszolni a kártyát, de az tuti, hogy 6 manánál kirakni egy 4-4-es és egy 12-12-es, célozhatatlan testet (Tyrantus) egyenlő volt a GG-vel.

Free From Amber(55542).png

Mind Control(401).png

Ultimate Infestation(62879).png

Tyrantus(55520).png

3. Master Oakheart

Master Oakheart(76983).png

Véleményünk szerint a valaha volt legrosszabb kulcsszó a Recruit, Master Oakheart pedig máig az élen jár ebben, de a Cubelock nerf előtti Possessed Lackey lapját is említhetnénk. Oakheart stabil kártyája a Wall Priestnek és a Taunt Druidnak, ugyanis előbbiben óriási swinget tud produkálni egy Tar Creeper-Mosh’ogg Enforcer-Witchwood Grizzly hármast előrántva.

Possessed Lackey(76948).png

Tar Creeper(55456).png

Witchwood Grizzly(89381).png

Mosh'ogg Enforcer(90275).png

4. Carnivorous Cube

Carnivorous Cube(73325).png

Egészen elképesztő, hogy ez a lap megúszta nerf nélkül, de úgy tűnik, hogy így fog Wildba rotálódni. Legerősebb valószínűleg Cubelockban volt a pakli fénykorában, azonban a Deathrattle Hunter-Deathrattle Rogue kettősben is stabil kártya. Mindhárom paklinak megvan a maga eszköze, hogy aktiválja a Deathrattle-t, de maga a lap is egy ilyen aktivátor: annak ellenére, hogy Kathrena Winterwisp egyből hoz valamit az asztalra, nem éri meg fenthagyni, mert ha megeszik a következő körben, akkor tovább terrorizálja az asztalt.

Kathrena Winterwisp(76873).png

5. Psychic Scream

Psychic Scream(76911).png

Az egész kiegészítő a költség valamilyen módon való elcsalásáról szólt, így napestig lehetne ezeket sorolni, azonban nem akartunk túlzottan egyhangú listát, így az 5. helyen a Priest húzás elrontással egybekötött asztaltakarítása áll. Félreértés ne essék: simán felfér a listára, ráadásul a Duskbreakerrel együtt végképp képes ellehetetleníteni a terülős deckek játékát. Talán elsőre páran gondolhatták azt, hogy minionokat (a miénket is!) visszarakni az ellenfél paklijába nem éri meg, azonban a valóság mást mutatott: például Odd Paladin ellen az 1-1-es Silver Hand Recruitokkal rendesen tönkretehettük a későbbi húzásokat.

Duskbreaker(76868).png

Véleményünk szerint balansz szempontjából ez a kiegészítő sikerült a legrosszabbul 2017-ben.

borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva