PUBG

Dráma, dráma, dráma! Hiába a hatalmas fordítás, a magyar PUBG válogatott elbukta a törökök elleni meccset


A GLL Nations Cup első körében a magyar válogatott egy hajszállal maradt le a legjobb 8-ról.

A magyar PUBG válogatottba szó szerint az ország legjobb játékosait válogatta be Hulla Szilva. A csapatkapitány az MNEB legjobbjait és a nemzetközi tapasztalattal rendelkező streamerek krémjét hívta be a 32 fős nemzeti csapatba.

FoDa, Konti, TheVRJani, bLYYY, KODIAK, omgezjonesy, Hulla Szilva, valamint Level Up és ROG játékosok főszereplésével indultunk csatába.

A válogatott első erőpróbája a törökök elleni nyolcaddöntő volt. A Top 16-ban Bo3-as meccsen kellett felülmúlni az ellenfelet, 32 fős Platoon formátumú meccsen. Az első körben hatalmas taktikai csatát vívott egymással a két csapat, az első 12 percben egyetlen kill sem esett. Az első tűzharcból aztán a törökök jöttek ki jobban, 28 emberükkel innentől már csak 25 magyar nézett szembe.

Innentől azonban elszabadult a magyar pokol, és senkinek nem kegyelmeztek Hulla Szilváék. 28:25-ös létszámról nemsokára már 14:24-es létszámot mutatott az eredményjelző. A magyar válogatott úgy lőtt el 14 embert, hogy közben csak egy játékost vesztettek el. Például az ilyen lövéseknek is köszönhetően:

Nem is lehetett kérdés a győzelem, a végén hatalmas őrjöngés mellett 18 magyar játékos is túlélte az első kört. Fölényes győzelemmel 1:0 ide!

A második meccsen tanultak hibáikból a törökök, és sokkal lassan stratégiát választottak. Végig ügyesen kerítették körbe a magyarokat, folyamatosan létszámfölényben vívták a csatákat. A tömörülő magyar csapatot apránként felemésztette a szétszóródó török offenzíva. Hatalmas izgalmak után a középjátékot végül elvesztette a magyar válogatott, és a végén már nem maradt esély a fordításra. Az állás ezzel 1:1-re módosult.

A mindent eldöntő meccset Sanhokon rendezték, mely kisebb mérete miatt különösen izgalmasnak ígérkezett a 32 vs. 32 formátum mellé. A kör szűkülése előre várható volt, hogy döntően befolyásolja majd a meccset, ezúttal nem volt szerencséje a magyaroknak. Szinte telibe a török csapatra szűkült a kör, egyetlen hídon nyílt lehetőség meglepetést okozni, déli irányból. A terv végül összejött, elképesztő idegeskedések és fejetlenség árán, de összejött. A sziget dél-nyugati oldalán, Tambang területén zajlott a végső ütközet, ahol a pozíció megint nem nekünk dolgozott. A törökök ültek a körön belül, füstöltek amit tudtak és próbálták egyenként szedegetni a magyarokat, akik folyamatosan a kör szélén harcoltak.

Az egy helyre tömörülő magyarokat ismét a második meccsen látott taktikával próbálták meg bekeríteni a törökök, és a beragadó csapatot ismét ledarálták. 5 és fél perc alatt 40 kill esett a legszorosabb végjátékban, ahol csupán pár emberrel maradtunk alul. A vége 2:1 a törököknek.

Aki szeretné visszanézni a mérkőzéseket, íme a meccseket közvetítő játékosok csatornái:

Szép volt fiúk, szép volt fiúk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva