League of Legends

Hatalmasat bukott a Griffin – Újból az SKT Korea bajnoka!


Fakerék olyan szinten játszottak, amire még talán ők maguk sem számítottak!

Mindenki tudta, hogy a Griffin egy fantasztikus csapat, sokan minden idők legjobb csapatának tartották, sorra végig is verték a koreai csapatokat, ám még sosem tudtak bizonyítani nemzetközi porondon. Most megkapták az esélyt erre, ugyanis ha megnyerik az LCK tavaszi idényének döntőjét, ők képviselhetik hazájukat az MSI-on.

Ehhez viszont le kellett győzniük a háromszoros világbajnok SKT-t!

Fakerék a szerzon elején komoly csapatreformon estek át, gyakorlatilag csak Faker maradt a keret tagja az előző évből. Leigazolták Khant a felső ösvényre, Mata-t a támogató pozícióba, s a három veterán róka mellé beépítettek két fiatalabb játékost, Clidet és Teddy-t.

Az SKT nem kezdte olyan sziporkázóan a szezont mint a Griffin, egy-két vereség be-be csúszott Fakeréknek, ám a végére szépen összeállt a csapat és körvonalazódni látszott egy őrületes koreai döntő. Végül össze is jött, az SKT a Griffinnel csapott össze a tavaszi idény bajnoki címéért.

Az első játékban meglepett mindenkit a Griffin egy Taliyah-Pantheon bot duóval, ami egy ideig működött is a csapatnak, ám egy Baron táncnál kicsúszott az irányítás a kezükből, s az SKT került aranyelőnybe. Mindez olyan szinten megrendítette a csapatot, hogy végül az SKT előnyét nem tudták leküzdeni, Teddy Ezreal választása pedig egy egyszemélyes pusztítógéppé vált. 1-0 az SKT-nek.

A második játék egy valóságos pusztítás volt, az SKT egy pillanatra sem engedte ki a kezéből a gyeplőt, az első pillanattól az utolsóig aranyelőnyben játszottak. Sok mindent nem lehet elmondani a második körről, iskolapéldája volt a tökéletes snowballnak. 2-0 az SKT-nek.

A harmadik játék majdnem a tökéletes mása volt az elsőnek, annyi különbséggel, hogy itt már a Griffin nem tudta meglepni az SKT-t, minimális aranyelőnyt (pár száz gold) tudtak csak kialakítani, mialatt Teddy és Faker szépen nyugodtan felfarmolták magukat. Végül a két carry annyira erős lett, hogy a Griffin minden próbálkozása félúton megtört, nem sikerült sosem eltakarítani az SKT kulcsfontosságú játékosait, végül már közel 10.000 arannyal vezetett a háromszoros világbajnok. Egy tiszta csapatharc után 30 percnél befejezték Fakerék a harmadik meccset. 3-0 az SKT-nek!

Szinte senki sem gondolta volna előre, hogy ekkora pusztítást fog végezni az SKT. Amellett, hogy fantasztikusan játszott a rutinos keret, a fiatalok hatalmasat buktak, ugyanis olyan teljesítmény után, amit az alapszakaszban műveltek, nem lett volna szabad ilyen simán 3-0-ra kikapni.

A tavalyi bukdácsolás után végül újra az SKT Korea trónján, így ők fogják képviselni hazájukat a hamarosan kezdődő MSI-on!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva