League of Legends

Etesd a csapat sztárját és közös lesz a siker, diktáld a tempót supportként


Íme a háttérharcos, akinek nem a killekre, sokkal inkább a saját társaira kell koncentrálnia.

A supportok, újabban irányítók neve tökéletesen körülírja, mit csinálnak a pályán. Létszámfölénnyel segítik az ösvényeket, életben tartják a társakat és segítik a fejlődésüket, a killek számukra csak másodlagosak.

A League of Legends-ben kialakult szerepek közül övék a legönzetlenebb, saját dicsőségüket adják a csapat sikeréért.

Support, a mérleg igazi nyelve

Az alsó ösvény az egyetlen, ahol a Dragon kontroll miatt két játékosnak is érdemes folyamatosan jelen lennie, ha pedig már így alakult, akkor ők ketten megosztják egymás között a szerepeket.

A felső ösvényt a tanknak is beillő Top laner, vagyis a Topos viszi, középen az inkább képességeikkel, mint auto attackkal villogó Mides, az alsó ösvényen pedig ketten támadnak egyszerre, a távolról tüzelő AD Carry és az őt életben tartani igyekvő Support. Ötödikként az ösvényeket összekötő kusza járatok mestere, a Jungler szorgoskodik, hogy ha szükség van rá, a semmiből előugorva bárhol felbukkanhasson.

Az AD Carry szépen pumpálja magára a sebzést és a középjátékra brutális gyilkológéppé gyúrja magát, a support pedig támogatja, életben tartja a kevés élettel bíró társat.

Kezdőként ezekkel a hősökkel próbálkozz

Lulu: Lulu egyszerre tudja felvenni a harcot bárkivel kezdeti sebzésének hála, és mellette shieldjével támogatni is képes társát. Az egyik legbiztonságosabb support, nem kezdeményez ugyan, de életben tartja a sebzésért felelős ADC-t. Late game-ben sem kell mást tennie, mint minden buffjával támogatni az ADC-t, aki a magas attack speed boost miatt még erősebbé válik.

Az Eye of The Watchers elengedhetetlen item számára, mint minden supportnak, ő neki is vagy Redemtiont, vagy Ardent Crusadert kell rusholnia a szituációtól függően.

leagueoflegends.com

Janna: Az gyik legpasszívabb support, és kezdőként nincs is többre szükséged. A tornádóval tökéletesen lehet visszavonulni baj esetén, a shielded pedig erős attack speedet is biztosít az ADC-nek. Emlett nagyon mobilis, ha valaki közel akar merészkedni a társadhoz, három féle képpen is letudod vakarni őt.

Tárgyakra vonatkozó ajánlatunk itt az Eye of the Oasis, Ardent Crusader és Redemption vonalon mozog, hiszen ezt mindig szem előtt kell tartanod, támogató karakter a szereped.

leagueoflegends.com

Általános tippek a szerephez

– Légy résen! Támogató karakterként, ha az ellenfél ostrom alá veszi az egyik ösvényt, fontos, hogy jókor segíts be a társaknak.

– Jól gondold át a wardokat. Mivel nincs belőlük végtelen, nagyon fontos, hogy jó helyre kerüljenek.

– Ne légy mohó! Ha adódik is egy lehetőség, felesleges kétséges harcokba belemenni. Egy társ életben tartása sokkal fontosabb, mint kiszedni egy ellenfelet.

– Figyelj a sárkányra! Ha a junglernek adódik a lehetőség, neked kell elsőként besegíteni neki.

– Ragadj az AD Carry-re. Mid game-től kezdve kis túlzással nincs más dolgod, mint a harcokban támogatni a társakat, főleg a sebzésért felelős karaktereket.

A játékon belüli további szerepekről a linkekre kattintva olvashatsz: Top laner, AD Carry, Mid, Jungler

Nyitókép: LoLwallpapers

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva