League of Legends

Hiperaktív dzsungeles, aki bármelyik ösvényen felbukkanhat


Szabadon garázdálkodhat szinte az egész pályán, besegít ahova kell és szorgalmasan gyűjti a buffokat.

Ha a kötött szerepeket nem neked találták ki, és a precíz koncentráció helyett a lazább stílust kedveled, akkor a dzsungel kusza járatai a neked való terep.

A jungler igazából sehol sincs és mégis mindenhol ott van, a többi szereptől totálisan eltérő életet él. Nem függ az ösvényen érkező minionoktól, egyedi helyektről gyűjt erőt és a nyers izom helyett a meglepetés erejére támaszkodik.

A jungler, mint váratlan vendég

Ahogy neve is mutatja, a felső, középső és alsó ösvényt összekötő járatokon él és dolgozik a dzsungeles. Az 1v1-ektől és minion hullámoktól távol, a járatokban tanyázó lényekből szedi az aranyat és szorgosan gyűjtő a buffokat.

Ezek a buffok a Lizard Elder és az Ancient Golem megölésével érhetőek el, az XP és az arany mellett 2 percen át ható extra erősítést biztosítanak a karakternek. Előbbi a sebzést növeli, tölti az életet és lassítja az ellenfelet, míg utóbbi segít gyorsabban tölteni a képességeket és a manát.

A felső ösvényt a tanknak is beillő Top laner, vagyis a Topos viszi, középen az inkább képességeikkel, mint auto attackkal villogó Mides, az alsó ösvényen pedig ketten támadnak egyszerre, a távolról tüzelő AD Carry és az őt életben tartani igyekvő Support. Ötödikként az ösvényeket összekötő kusza járatok mestere, a Jungler szorgoskodik, hogy ha szükség van rá, a semmiből előugorva bárhol felbukkanhasson.

Mivel a dzsungelben általában csak ő mászkál, ezeket a buffokat is ő pakolja magára, amivel hasznos segítség lehet bármelyik 1v1-ben vagy teamfightban. A jó csapaton belüli kommunikáció tehát ott indul, hogy helyezkedésével mindig a potenciális csaták közelébe kerüljön.
A kéknél csak az első a jungelré, a másodiktól át kell adnia (90%ban) a midesnek

Kezdőként ezekkel a hősökkel próbálkozz

Graves: Elég könnyű karakter, ha az alaptámadást sikerül begyakorolni és a dzsungelt sikerül úgy megtisztítani a lényektől, hogy minél kevesebb sebzést nyeljen be, már jó úton haladtok.

Ezután már csak egy kis sebzést kell magadra rakni a piros buffal, és indulhat is a váratlan, bokrokból történő kiugrálás az ösvényeken. Kifejezetten a menekülő és legyengített ellenfelekre utazz, egy két könnyen szerzett kill, és máris egy szörnyeteg leszel.

leagueoflegends.com

Vi: Igazi büntető karakter, hála képességeinek, akivel élvezet játszani. Szépen takarítja a lényeket, egyszerre akár többet is, így a fejlődése igazán gyors. Ezt a gyors tempót végiggörgetve a meccsen könnyen az ellenfél fölé kerekedhetünk.

Nála inkább a kék buffot érdemes felhúzni, a képességek gyors visszatöltése segít gyorsan kiszedni a dzsungelben tanyázó lényeket. Tárgyakat tekintve is a sebzésre érdemes menni, Vi ugyanis inkább tankos, mint ügyeskedő és hirtelen előugró dzsungeles.

leagueoflegends.com

Általános tippek a szerephez

– Készülj fel minden eshetőségre. Nincs két egyforma mérkőzés, hiszen neked kell majd leginkább alkalmazkodni az ellenfélhez. Segíts, ahol éppen szüksége van rád a társaknak.

– A wardok elsősorban rád várnak. És a társak is, akik az ösvényekkel lesznek elfoglalva, a láthatóságot neked kell biztosítani nekik.

– Ne csak a saját oldaladra koncentrálj. Nyomulj be bátran, de okosan az ellenfél dzsungelébe is, és wardolj itt is. Ezek az infók ha jókor jönnek, a meccset is eldönthetik.

– Lopd be a buffokat az ellenféltől. Mivel a kék és piros buffok mindkét oldalon megjelennek, a meccs kényes egyensúlyát könnyen a ti oldalatokra billentheted azzal, ha nálatok két emberi is élvezi hatásukat, míg náluk senki.

– Hagyd a killeket a többiekre. Ha van rá lehetőséged, a csapat érdekében engedd a társaidat a befejezéshez, te megleszel ezek nélkül is.

A játékon belüli további szerepekről a linkekre kattintva olvashatsz: Top laner, Support, Mid, AD Carry

Nyitókép: LoLWallpapers

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva