League of Legends

Saját testőr, brutál sebzés és csúcs tárgyak: ilyen egy AD Carry élete


Lassabb kezdés után lendül csak be, de onnan már közel megállíthatatlan.

Párosan szép az élet, a LoL-ban ezt az AD Carry tudja a legjobban. Az irányítók (régebbi nevükön Supportok) oltalma mellett szépen kigyúrja magát az alsó ösvényen, és onnan már nincs megállás!

Mint minden esport játékban, amit csapatban űztök, úgy a League of Legends-ben is pontosan megvannak a betöltendő szerepek és a vele járó feladatok. Az itteni role-ok jellemzően az Idézők Szurdokának ösvényeihez köthetőek.

Az AD Carry, a sebzések legfőbb felelőse

Kezdjük rögtön azzal, miért is kell két ember az alsó ösvényre, mikor mindenhol máshol csak egy ember harcol?

Leginkább azért, mert innen vihető végbe legkönnyebben a Dragon feletti kontroll, másrészt pedig, mivel az AD Carry az elején rettenetesen papír. Képtelen megvédeni magát, így segítség nélkül kb hullajelölt.

A felső ösvényt a tanknak is beillő Top laner, vagyis a Topos viszi, középen az inkább képességeikkel, mint auto attackkal villogó Mides, az alsó ösvényen pedig ketten támadnak egyszerre, a távolról tüzelő AD Carry és az őt életben tartani igyekvő Support. Ötödikként az ösvényeket összekötő kusza járatok mestere, a Jungler szorgoskodik, hogy ha szükség van rá, a semmiből előugorva bárhol felbukkanhasson.

A support támogatása, és hasznos képességei mellett viszont hamar kigyúrja magát sebzésből, ha elég gyorsan tud fejlődni. Az irányítóval közösen előkészített killeket így neki kell bevinnie, hadd gyűljön az arany és az XP. Utána már fordul a kocka, célpont helyett ő lesz a vadász.

Neve is erről árulkodik (Attack Damage Carry), néhány tárgy beesik, és máris ő cipeli magán a legnagyobb sebzéspotenciált. Élete persze ekkor sem lesz sokkal több, így fontos, hogy jól manőverező karakter legyen.

Kezdőként ezekkel a hősökkel próbálkozz

Caitlyn: távolról okozott sebzése ideális AD Carry karakterré teszi, ügyes manővereivel könnyen csapdába ejti az ellenfeleket. Masszív sebzése és ultija miatt már a késői játék előtt is hasznos tagja a csapatnak, így nem kell túl sokat várni ahhoz, hogy végre ő is csillogtassa tudását.

Első tárgynak az B. F. Sword ideális választás, ezáltal könnyebben tudunk majd last hitelni és tradelni. Aztán jöhet a Statikk Shiv, ami a critical hitre is rágyúr.

leagueoflegends.com

Lucian: Hiába nem kiemelkedő a támadási távolság, mozgékonysága és passzív képessége így is segíti a rengeteg sebzés bevitelét. Ideális tanuló karakter az AD Carry-vel ismerkedőknek. Kellően zavaró az ellenfél számára, folyamatosan húzza az ellenfél idegeit.

Elsőnek Blade of The Ruined King-et érdemes megvenni, egy-két killel a zsebben az egyik legerősebb 1v1 karakter lesz az alsó ösvényen, könnyedén az ellenfelek fölé kerülhetünk a tárgy birtokában. Utána jöhet a Black Cleaver, mely szépen lecsökkenti a képességek újratöltési idejét és extra sebzéshez is juthatunk általa.

leagueoflegends.com

Általános tippek a szerephez

– Figyelj nagyon a farmra! Fontos, hogy szépen jöjjenek a last hitek és gyűljön a gold.

– Hiába adódik a lehetőség, ne menj rá a killekre! A támadást hagyd a tankosabb társaidra, helyezkedj passzívan, és mindig csak a legközelebbi ellenfeledet támadd!

– Ügyeljetek a megfelelő összhangra a supportoddal. Beszéljetek folyamatosan, hiszen sikered rajta is nagyban múlik.

– A pozíció kiemelten fontos ebben a szerepben, maradj a többiek mögött és fogadd el, sebzésed van, életed nincs.

– Ne kószálj egyedül a pályán, maradj a többiekkel és farmolj biztonságban.

A játékon belüli további szerepekről a linkekre kattintva olvashatsz: Top laner, Support, Mid, Jungler

Nyitókép: LoLWallpapers

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva