League of Legends

Top lanerek, avagy a semmiből érkező magányos tankok


A felső ösvény urai rengeteg sebzést nyelnek be és osztanak ki egyszerre, egyetlen teamfight-ból sem hiányozhatnak.

Az elszigetelt felső ösvényen harcoló toposok egyedül tartják le a pálya tetejét, hogy aztán a Teleport segítségével egy pillanat alatt a harc kellős közepén kamatoztathassák képességeiket.

Ha kizárólag a csata közepén érzed jól magad, akkor a topos szerepet a Riot is neked teremtette.

Top lanerek, a közelharc specialistái

A felső ösvényen játszani rendkívül összetett feladat, precíz időzítések és profi pozicionálás kell az eredményességhez, illetve egy kis idő, hogy a karakter némi izmot szedjen magára.

Hiszen a toposok jellemzően tankos irányba indulnak el karakterükkel, akikhez még közel merészkedni is halálos lehet, nem is kell, hogy harcolj vele.

A felső ösvényt a tanknak is beillő Top laner, vagyis a Topos viszi, középen az inkább képességeikkel, mint auto attackkal villogó Mides, az alsó ösvényen pedig ketten támadnak egyszerre, a távolról tüzelő AD Carry és az őt életben tartani igyekvő Support. Ötödikként az ösvényeket összekötő kusza járatok mestere, a Jungler szorgoskodik, hogy ha szükség van rá, a semmiből előugorva bárhol felbukkanhasson.

Ha ugyanis néhány hasznos tárgyat magához ragad, akkor tank mivolta révén már ellenfél legyen a talpán, aki könnyű killeket szerez rajta. Szinte fixen az ellenfélnek fogy el hamarabb az élete.

Kezdőként ezekkel a hősökkel próbálkozz

Ekko: Vele tényleg egy élmény játszani, képességei igazán jó terepet nyújtanak a gyakorlásokhoz. A kezdeti recept viszonylag egyszerű, az ösvényen ellened harcoló topost érdemes távol tartani a minionoktól, míg te szépen farmolod őket.

Tárgyak tekintetében a Hextech Protobelt az első választás ez segíti az életben maradást és a képességek gyorsabb visszatöltését. Utána ugyanezen a vonalon tovább haladva Zhonya’s Hourglass következik, egy kis célozhatatlanság mindig jól jön, még ha rövid ideig is.

leagueoflegends.com

Maokai: Képességei segítségével könnyen ráérezhetünk a vision és a sebzéscsökkentés fontosságának ízére, emellett pedig a sebzésre sem lehet panasz. A felső ösvény egyik legerősebb karaktere, folyamatos tank potenciállal, akit nehezen szed ki az ellenfél.

Elsőként a Sunfire Cape érkezik, ami a területre ható sebzésért felel, utána pedig egy Spirit Visage-t érdemes venni, ami tovább segíti a tankos vonalat. Bepörgeti az életerő regenerálását és a képességeket is előbb tölti vissza.

leagueoflegends.com

Általános tippek a szerephez

– Wardok helyett a potikra figyelj. Az igazi hasznot a magányos csatákban ez hozza majd.

– Gyakorold a Teleportot, ez a szerep legfőbb kulcsa. Tanuld meg mikor és hogyan segítheted legjobban vele a többieket.

– Kapcsolj survival üzemmódba. Bármit csinálhatsz, csak ne halj meg, hiszen enél nagyobb hátrányba semmi nem rak a másik topossal szemben.

A játékon belüli további szerepekről a linkekre kattintva olvashatsz: AD Carry, Support, Mid, Jungler

Nyitókép: SeleX

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva