Hearthstone

Ha ezeket a kártyákat látod Arénában, bent ne hagyd őket!


Ritkaság szerint kiválogattuk a class-specifikus kártyák legjavát a jelenlegi Aréna meta mellé. Vadonatúj spoilerek és régi kedvencek egy helyen.

Egy common, egy ritka, egy epic és egy legendary. Végignéztük az összes class-specifikus kártyát, és minden hős mellé kiválogattuk a saját ritkaságában legjobbnak számító kártyát, hogy segítsünk kicsit eligazodni az Aréna draft útvesztőiben!

Természetesen nem saját érzéseink mentén szelektáltunk, végignéztük a két legnépszerűbb, Aréna lapok erősségét súlyozó oldalt (HearthArena, Lightforge), és az ottani pontszámokból átlagolt eredményeket vettük alapul. Lássuk is tehát a kilenc class legjobbjait.

Druid

Swipe (common): Az egyik legjobb AoE a játékban, elég hamar tud jönni, és keményen megbosszulja az előnyösnek hitt, egyetlen HP-val túlélt cseréket.

Forrás: Hearthpwn

Mire Keeper (rare): Ha kell, akkor manát ad a gyorsabb late game eléréséhez, de általában egy kettébontott 5/5-ként érkezik majd. Variálható, jó ár-érték aránnyal.

Forrás: Hearthpwn

Ancient of War (epic): A tauntok tauntja, ezen nem megy át egykönnyen az enemy. Sőt, az igazán vagányak 10/5-ként rakják ki és csak a face!

Forrás: Hearthpwn

Cenarius (legendary): Ha van boardunk, azért jó, ha nincs, akkor meg azért. Egyszerűen sosem jöhet rosszkor.

Forrás: Hearthpwn

Hunter

Crackling Razormaw (common): Beastből nem lesz hiány egy Hunter deckben, a kérdés már csak az, hogy az adott helyzetben mire lesz épp szükségünk az Adapt képességek közül.

Forrás: Hearthpwn

Savannah Highmane (rare): Klasszikus bestia, akit néha jobb fent hagyni, mint megoldani, az erős Deathrattle miatt igen nagy board stabilitást ad.

Forrás: Hearthpwn

Call of the Wild (epic): Finisher kártya, ami minimális asztal mellett is hatalmas pusztítást képes véghezvinni, de fordító lapnak is tökéletes, egy elveszettnek hitt meccset is vissza tud hozni.

Forrás: Hearthpwn

King Krush (legendary): Amikor már Charged Devilsaur is létezik, nem olyan nagy szám, de a class legendjei közül még így is ő a sztár. Ha tehetjük, inkább a neutral alternatívák közül válasszunk ilyenkor.

Forrás: Hearthpwn

Mage

Firelands Portal (common): Csak azért nem a Flamestrike, mert azt ritkábban dobja fel az Aréna, míg őt nem. A játék legjobb leszedése, óriási előnyt termel, kis szerencsével még Charge-os lényt is kaphatunk rá.

Forrás: Hearthpwn

Babbling Book (rare): 1-dropnak tökéletes, ha pedig bead valami kemény spellt, olyan, mintha 31 lapos lenne a paklink.

Forrás: Hearthpwn

Meteor (epic): Ha két lényt megold, már megérte, de ha az ellenfél óvatlan és hármat is elkapunk vele, szinte nyertünk is. A rossz helyen álló 1 HP-s lények letakarítására meg ugye ott a Hero Power.

Forrás: Hearthpwn

Pyros (legendary): Egy lény, amiből rögtön három is lesz. És mindig pont akkora, amilyennek a játék azon szakaszában egy lényt látni szeretnénk.

Forrás: Hearthpwn

Paladin

Truesilver Champion (common): Nehezen megoldható dupla leszedés, az Aréna lapok közül csupán négy féle van, ami képes fegyvert törni.

Forrás: Hearthpwn

Spikeridged Steed (rare): Ha pusztán a statokat nézzük, 6 ért 4/12, ami bőven megéri. És számoljuk bele, hogy mikor a lény megkapja, általában le is üt valakit még abban a körben.

Forrás: Hearthpwn

Dinosize (epic): Egylapos kombó, hiszen üres kézre felhúzva a Hero Power biztosította lény is felnagyítható vele, kész asztalra kirakni pedig szinte pofátlanság.

Forrás: Hearthpwn

Sunkeeper Tarim (legendary): Tirion és Tarim, a két tauntos legend egyformán erősek, meccsfordító képessége viszont inkább neki van. A mi asztalunkat általában nagyítja, az ellenfelét csökkenti.

Forrás: Hearthpwn

Priest

Kabal Talonpriest (common): Plusz 3 élet a játék ennyire korai szakaszában meccsdöntő lehet, lényegében egy 3/7-es lény 3 manáért.

Forrás: Hearthpwn

Drakonid Operative (rare): Brutális lap, vanilla test és minőségi lapelőny egy kis infóval megspékelve. Az ellenfél paklijából válogatni mindig finom, jó eséllyel sárkányokat is tudunk mellé szedni, ha időben feljön opcióként, csak aztán húzzuk is be őket egyszerre!

Forrás: Hearthpwn

Cabal Shadow Priest (epic): Válogatni is jó, de lopni még jobb! A Priest ennek skillnek is nagy művésze, leginkább a Shadow Priest révén.

Forrás: Hearthpwn

Raza the Chained (legendary): Borzalmas legendek uralkodnak errefelé, amit az is mutat, hogy Raza a legjobb közülük. Maradjunk a neutral legendeknél!

Forrás: Hearthpwn

Rogue

Backstab (common): Ingyen leszed valamit, főleg a játék korai szakaszában. Ingyen! És még a Combo-t is bekapcsolja, nincs miről beszélni.

Forrás: Hearthpwn

Envenom Weapon (rare): Amíg bírjuk HP-val, ez lesz a legjobb lapunk, és mindig be akarjuk majd húzni. Ha van ilyenünk, egy második körös Hero Power, passz brutálisan erős játék lehet.

Forrás: Hearthpwn

Vilespine Slayer (epic): A lény alapú, feltétel nélküli leszedések legolcsóbbika. Hiába kell hozzá Combo, úgysem a negyedik körben akarjuk elsütni – de ha nagyon kell, Coinnal már akkor is jöhet!

Forrás: Hearthpwn

Edwin VanCleef (legendary): Mivel a Rogue meg tud szaladni, ha éppen ahhoz van kedvünk, Edwin barátunkat is méretesre növelhetjük a középjátékban. 3-ért 6/6 például már elég jól hangzik az ötödik kör tájékán – vagy álomhúzás esetén a másodikban egy Coin + Backstabbel.

Forrás: Hearthpwn

Shaman

Fire Elemental (common): Kikophatatlan klasszikus, de túl sok azért nem kell belőle, kettőnél megállhatunk és kezdhetünk az early-re koncentrálni.

Forrás: Hearthpwn

Maelstrom Portal (rare): …például vele. Egymaga képes lehet eldönteni egy korai boardot, és még hagy is maga után valamit.

Forrás: Hearthpwn

Earth Elemental (epic): Ne ijesszen meg minket az Overload, ha ezt kitesszük, a következő kört igazából úgyis rá akarjuk bízni. Olyan class-ok ellen a legdurvább, amik egy lapból nem tudnak elbáni egy-egy nagyobb lénnyel, mint például a Druid.

Forrás: Hearthpwn

Al’Akir the Windlord (legendary): Keveset üt, de azt legalább kétszer. Nem egy nagy sztár, inkább stabilizálja a boardot, mint megnyeri azt.

Forrás: Hearthpwn

Warlock

Abyssal Enforcer (common): A lényekbe épített AoE mindig jó, főleg gyakori lapként, ilyen méretekkel.

Forrás: Hearthpwn

Siphon Soul (rare): Feltétel nélküli leszedés, ami még gyógyít is. A legnagyobb boldogságot okozó topdeck lapok egyike.

Forrás: Hearthpwn

Bane of Doom (epic): Leszed, majd kis szerencsével beadhatja a böhöm nagy démonok egyikét. Simán megéri a kockázatot!

Forrás: Hearthpwn

Lord Jaraxxus (legendary): Gyógyulás, befejezés és lénytermelés egyszerre. Mindent tud, amire late game-ben szükségünk lehet.

Forrás: Hearthpwn

Warrior

Fiery War Axe (common): Ami a Truesilver Champion a 4-dropok között, a fejsze pont ugyanaz a ketteseknél. Ellenfélnél sosem akarod meglátni.

Forrás: Hearthpwn

Frothing Berserker (rare): Szép nagyra tud hízni elég hamar, ha kiszedtünk egy ilyet, érdemes lehet keresni pár AoE-t is a pakliba, mint a Whirlwind.

Forrás: Hearthpwn

Gorehowl (epic): Szinte kifogyhatatlan fegyver, hamar rendet rak az asztalon, csak aztán bírjuk armorral a sebeket!

Forrás: Hearthpwn

Grommash Hellscream (legendary): A Charge-os lapokra mindig érdemes odafigyelni, még ha csak négyet ütnek, akkor is. Miután lekapja az első lényt, hirtelen megnő és akkor már tényleg brutális.

Forrás: Hearthpwn

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva