Hearthstone

A leszedések fellegvára: Aréna Mage gyorstalpaló


Vigyázat, a leírás gondolatokat ébreszt, olvasásuk Face Hunter és Pirate Warrior játékosoknak csak szülői felügyelettel ajánlott!

Ha szeretnél stabilan 7 win közelébe kerülni, a jelenlegi metában a Mage segít ebben a leginkább. Olcsó leszedések, masszív face damage és számtalan kombó nyújtotta lehetőség vár. Lássuk pontokba szedve, milyen változásokat hozott a Mamut Éve, és miben rejlik a Mage sikerének kulcsa!

Mit talált Un’Goro földjén?

Az epic lapok brutálisak lettek, akár Meteort, akár Primordial Glyph-et látunk, azonnal kapjuk is ki! A Mage mindig is híres volt a direkt sebző jelleg miatt rugalmasan használható leszedéseiről, az új kiegészítő pedig még tovább mélyítette ezt. A Meteor 2-3 lényt fog megoldani egyszerre, de a Glyph-ből is removal kártyát akarunk kiszedni 99%-ban. Az elementál szinergia itt az egyik legerősebb, a Steam Surger szép méretei mellett egyszerre adja a leszedést és további két elementál trigger lapot. Emellett a Secret vonal is kapott két elég erős kártyát, amik nemcsak koncepciós pickekkel, de önmagukban is megállják a helyüket.

Forrás: Hearthpwn

Miért erős az Arénában?

A class legfőbb előnye a változatos hero power. Van benne kombózási, nyerési és leszedési potenciál is, ami szorult helyzetekből képes kimenteni minket. Ha kell, lecsípi az utolsó HP-t egy lényről, vagy kikapcsol egy Divine Shieldet akár a legnagyobb minionról is. Aktiválhatunk vele Enrage lapot, de húzhatunk az Acolyte of Painre is, ami éppen jön. A másik érv a Mage mellett a rengeteg válasz. Ha van a kezünkben egy Polymorph, szinte bármi érkezik late game-ben, jól jövünk majd ki belőle. Fontos azonban, hogy ne hagyjuk magunkat megvezetni, a leszedéseket ne lőjük el a csali lapokra, várjuk ki az igazán nagy fogást, addig kezeljük más módon a boardot, ha lehet.

Mik a gyengeségei?

Kicsit durva lenne azt mondani, hogy nincs, de tényleg nincs. Jó managörbével és közepes lapokkal is simán hozható a kritikus 7 wines határ – szar lapokból persze itt sem lehet várat építeni. Ha csupa szituációs lapot vagy kevés értelmes lényt dob fel a játék, akkor bajban lehetünk.

Erős lapok

A már említett új epic kártyák mellett a legfontosabbak az egész boardot sebző AoE lapok (Volcanic Potion, Blizzard, Flamestrike) és a lapelőnyt biztosító kártyák (Arcane Intellect, Cabalist’s Tome) a végjátékra.

Forrás: Hearthpwn

Az abszolút király

Flamestrike, ez nem is kérdés. Ez a lap konkrétan annyira erős, hogy a Blizzardnak nerfelnie kellett az Arénában, így a többi commonhoz képest ezt 50%-kal ritkábban dobja fel a játék. Éppen ezért ha meglátjuk, insta pick, Glyph-ből szintúgy!

Stratégia

A Mage meccsek dinamikája általában trade-ekből áll, igyekszünk lényeinkkel és olcsó leszedéseinkkel uralni az asztalt. Hero Powert csak indokolt esetben szabad lőni, ha random sebet akarunk osztani vele, túl nagy tempókiesést okozhat. Pakoljuk csak szépen asztalra a lényeinket a managörbéről, és szedegessük az ellen lényeit. Ha egyenlő cserékkel eljutunk a középjátékig, ott már egy jókor elsütött Polymorph, Meteor vagy AoE könnyen lehozza a meccset.

Mivel a játék nem mindig kínál majd meg a Mage lehetőségével, érdemes a Rogue és a Paladin vonalt is kitanulni, az Aréna alapjai mellett.

Borító: Blizzard

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva