Counter Strike

Utálod a csalókat? Akkor jó hírünk van, tegnap több mint 40 000 bant osztottak ki


A legnagyobb fizetős csalásokat elkapta a VAC, a csalók mérgesek, a játékosok pedig ünnepelnek. De nézzük mi is van a dolog hátterében.

Az Operation Hydra eljövetele mérföldkőnek számított a CS:GO történetében, ugyanis hiába fizetős maga az operation, ennek ellenére a játékmódok ingyen játszhatóak. Megérte ennyit várni, na! A Valve kedveskedésnek szánta a dolgok, ami azonban fordítva sült el, ingyenessége miatt ugyanis minden csaló ezekben a Hydra  játékmódokban élte ki a magát. Nem volt okuk semmitől sem tartani, mivel nem volt overwatch ezeken a meccseken, így ha jelentették is játékost, akkor sem történt semmit. Így korlátlanul játszhattak annyit amennyit akartak, bármilyen csalással!

Konkrétan átvette a helyét a HvH-nak (azaz Hacker vs Hacker), már ide jártak fel a csalók tesztelni , hogy kinek jobb a cheatje.

Ezzel persze teljesen elvették a játékosok kedvét az egész operationtől, amire több mint egy évet kellett várni. Hiszen nem is voltak olyan izgalmas küldetések, így maradtak a heti küldik inkább, rip Hydra.

Úgy tűnik a Valve ezt megelégelte, elkapták a legnagyobb fizetős csalásokat.

Bukott az aimware, interwebz, unity, r3cheats, és az x22 is. Azaz az összes nagy fizetős csalás. Na de mennyi az annyi?

Forrás: steamdb

A steamdb szerint 40 399 plusz az ingame ban-ok, ami további 4972 főt takar, ez viszont nem csak a CS:GO banjait mutatja, de a tegnapi tendenciát nézve a nagy része egészen biztosan ebből a játékból származik.

Forrás: VAC-BAN

A VAC-BAN oldalán  is kimagaslóak a számok, ám az API, amit ez az oldal használ sajnos nem pontos. Ugyanis amióta bezárta a Valve a szerencsejátékokat – amik ugyan azon az API-n alapultak – változtatott a kiküldött információ mennyiségén, így csak tippelni lehet arról is, hogy mennyi csalót bannoltak. Úgyhogy nincs okunk aggódni, volt ban hullám, nem is akármekkora.

A szerencsétlenebbek késeket, kulcsokat és nagyobb raktárakat buktak el. Ha érdekel, hogy miket is buktak e kedves srácok, akik elrontják a játékunkat, akkor itt egy videó, amit garantáltan élvezni fogsz.

A Valve egyre inkább felveszi a kesztyűt a csalókkal szemben. Valószínű, hogy az öntanuló anticheat is kiment élesbe, ugyanis a játékosok által kiosztott overwatch banok száma meglehetősen növekedésnek indult. Mivel nem valószínű, hogy hirtelen elkezdett mindenki overwatch felvételeket nézni, ezért e mögött a jobb algoritmus állhat, ami bedobja számunkra a csalás gyanús egyéneket. Idáig pedig elég jól vizsgázott, mert egyre több valóban csalót dob be a rendszer.

Mehet mindenki vissza játszani, csalókkal ugyanis egész biztosan ritkábban fogunk találkozni a ban hullámnak köszönhetően. Az nevet aki, utoljára nevet, nem igaz?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva