Fifa

A FIFA virtuális játékvezetői sem tévedhetetlenek – még


A FIFA 18 a bírók tevékenységét tekintve is javulni fog az elődhöz képest.

Bármennyire is hihetetlennek hangzik, egy videojáték sem tévedhetetlen. A FIFA-játékosok persze egyáltalán nem lepődnek meg ezen, hiszen ők pontosan tudják, milyen érzés az, amikor a bíró annyira ostoba, hogy azt még a valódi kollégák is megirigyelhetnék. Avagy a virtuális játékvezetők is hibáznak.

…vagy mégsem? A sorozat kreatív direktora, Matthew Prior nemrégiben ezt a témát boncolgatta a Kickernek adott interjújában, melyben elmondta, hogy technikai értelemben véve, az adatok alapján az ítéletek igenis helyesek. Csak éppen a FIFA nem mindig tudja azt megjeleníteni, ami a játékmotoron belül valójában történik. Leegyszerűsítve: nem mindig az zajlik le igazából, amit az animációk mutatnak – emiatt tűnhet úgy néha, hogy teljesen vak a spori a játékban.

Forrás: EA Sports

Jó hírünk van: a FIFA 18 esetében javulás várható ilyen téren. Az EA Sports ugyanis belepiszkál egy kicsit a Frostbite engine-be, aminek köszönhetően reményeik szerint megszűnik majd ez az inkonzisztencia a látottak és az ítélet között. Hogy aztán ez tényleg megvalósul-e, az legkésőbb a szeptember 29-i premier alkalmával kiderül…

Nem akarunk egyébként tanácsokat adni, de ha mi lennénk az EA helyében, akkor ezt is egy új feature-ként adnánk el, hiszen a videóbíró bevezetése elég éles vitákat generál mostanában a futballvilágban. (Nyugi, nem gondoltuk komolyan.)

Borító: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva