Gaming

Bevásárolta magát a konzolos piacra a Logitech


Komoly pénzt fizettek az Astro Gamingért. Valószínűleg így is megérte nekik.

Óriási a verseny manapság a gamer perifériák piacán: még egy olyan nagy múltú szereplő, mint a Logitech sem engedheti meg magának, hogy hátradőlve számolgassa a milliárdokat a széfben. Nem is tesznek így: úgy döntöttek, hogy inkább befektetik, méghozzá jó helyre.

Ez a bizonyos jó hely nem más, mint az Astro Gaming, akik szintén hasonló vonalon mozognak, de sokkal inkább a konzolokat helyezik előtérbe. A Logitech nem nagyon van jelen mostanában ebben a szegmensben, így jogos volt a felismerés a részükről, hogy itt is erősíteniük kellene. Fognak is: 85 millió dollárt, átszámítva nagyjából 23 milliárd forintot perkáltak az Astro Gamingnek, amely mostantól az ő tulajdonuk lesz.

Forrás: Astro Gaming

“Az Astro jelenleg vezető szerepet tölt be a prémium kategóriás konzolos headsetek piacán, az első számú választás a konzolos esportolók számára. Tökéletesen kiegészíti tehát a Logitech G jelenlegi, PC gaming fókuszú portfólióját.”

– olvashatóak a Logitech G alelnöke, Ujesh Desai szavai a hivatalos közleményben.

Az Astro részéről is nagy az öröm persze, Jordan Reiss elnök így nyilatkozott:

“A teljes Astro csapat nagy becsben tartotta a Logitech és a Logitech G termékeket, ezért teljesen el vagyok ragadtatva, hogy egyesítjük erőinket. Az Astro brand ereje, valamint a Logitech G utolérhetetlen technológiai színvonala és globális disztribúciós hálózata egy olyan kombinációt alkotnak majd, amely még több játékoshoz juttathatja el a termékeinket világszerte.”

Maga az Astro név egyébként nem megy sehova: a Logitech a jövőben is megtartja a brandet, így megkülönböztetve a PC-s, illetve konzolos üzletágát.

Borító: Astro Gaming

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva