League of Legends

Száguldó őrület – Mire képes az új Singed?


Új passzív, új képesség effektek. Bemutatkozik, a 7.14-es Singed.

Singed évek óta egy kérdéses eleme a játéknak. Sosem volt gyenge, bár mivel sajátos stílust igényelt, így nem ért el túl sok játékost és feledésbe merült. Sajnos sok troll használta fegyverének, de voltak, akik ezt a hullámot látták potenciális lehetőségnek, ennek hatására született meg a Proxy Singed. Az őrült vegyészt egyébként Dyrus, a TSM legendás toposának legemlékezetesebb választásának tartják mind a mai napig.

Miben új? Jó-e ez nekünk?

A Riot Games korábban kifejtette, ugyan ráférne Singedre egy rework, de annyi jóval rosszabb helyzetben lévő hős van még, hogy neki sajnos be kell érnie a kisebb formázásokkal.

Korábban a passzívja miatt nagyon szűk volt a személyre szabhatósága. A maximum manájához mérten kapott életerőt, a manahalmozás adta meg tankosságát. Nehéz volt az ösvényeken játszani vele, mert biztosan mana tárgyakat vásárolt a játék elején, így az ellenfél könnyen és nagyon gyorsan fölé kerekedhetett az agresszívabb felszereléseivel. Ezen változtattak az új frissítésben, új passzívot kapott, a tankosságát pedig az alap statjában korrigálták. Szignifikánsan több életerővel kezd, majd szintenként is tízzel több életerőt szed magára. Már nem feltétlenül szükséges a mana stackelése, jöhet a változatosság!

Singed alapérték változásai (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

Az új passzív képesség oltári szórakoztatóra sikerült. Az alap koncepció Singed rugalmatlanságának kiküszöbölése volt, ami egy bizonyos ponton sikerült is. Nehéz elfutni előle, ha ténylegesen fejébe veszi, hogy elkap Makótól Jeruzsálemig üldöz, viszont a mobilisabb karakterek még így is túl tudnak járni az eszén, így azért nem borul meg a játékban az egyensúly.

Szám szerint 20% bónusz mozgási sebességet kap 2 másodpercre minden ellenfél hősért, ha megközelíti őket 225 egységnyire. Ennek a hatásnak 10 másodperces töltési ideje van. Kiváló fegyver lehet ez a passzív a szorultabb helyzetekre, vagy a mérkőzés vége felé kialakuló nagyobb csapatharcokban. Gondoljunk csak bele, ha ezekhez még hozzádobunk egy-két mozgási sebességet növelő tárgyat…röhejes, ám annál érdekesebb helyzetek alakulhatnak ki.

Singed passzív (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

A Méregcsík (Q) csak kis mértékben változott, kevesebb sebzést okoz, viszont több AP-t hasznosít, így minél több varázserőt pakolunk magunkra, annál erősebb lesz. Nerf a korai, buff a kései szakaszra nézve.

Méregcsík (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

És elérkeztünk a fekete leveshez, az ászok ászához, az újításhoz, ami miatt lehet, hogy ma sok Singed main magához nyúl, a Mega ragacs képességhez! (Oké, valljuk be ez a megnevezés nem elég drámai ehhez a felvezetéshez…) Singed talán legnagyobb ellenségei a menekülő képességek voltak, ez mostantól megszűnik. Nem elég, hogy passzívjából bárkit, bármikor utolér, a földhöz is ragasztja ellenfeleit új W passzívjával. Így azok nem ugranak, nem Flashelnek, nem Ghostolnak, nem dashelnek arrébb mostantól. Szépen megvárják, míg a kopasz Raikkönen keresztül nem rongyol rajtuk, majd vágja őket vissza egy laza csuklómozdulattal a csapata ebédlőasztalára. Ha ez nem lenne elég, a korábbi lassítás megmaradt, ugyan nem olyan erős, mint fénykorában volt, ám ezzel a passzívval így is rendesen idegtépő lesz az éppen menekülőknek.

Mega ragacs (eune.leagueoflegends.com)

Az előbb említett Átdobás egyáltalán nem változott, a korai szakaszra csökkentették a mana költséget, ami érthető, hiszen éppen arra igyekszik sarkallni a játékosokat a Riot, hogy rugaszkodjanak el a manát adó tárgyak halmozásától. Így a játék elején biztosan nem lesz annyi manája egy Singednek, mint amihez eddig hozzászoktunk. Indokolt buff.

Átdobás (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

Az Őrületes főzet, pedig nomen est omen alapon, tényleg őrületes mostantól. Ötven manát lefaragtak a költségből (Igen, tudom kevesebb maximum mana, de akkor is jól néz ki!), s mindezt megfejelték egy mid-late buffal. 11-es szinttől ez a karakter észveszejtő lesz!

Őrületes főzet (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

Még ezek után is erős lenne kijelenteni, hogy Singed lesz az LCS legdivatosabb választása, vagy akivel az SKT T1 a következő 30 világbajnoki címét fogja nyerni, de egy biztos, sokkal érdekesebb karakter lett belőle. A lehetőségek adottak, s még ha nem is lesz a kompetitív League of Legends meghatározója, sokkal többen adhatnak majd neki esélyt és szerethetnek bele.

Én biztosan játszani fogom. Te hogy vagy ezzel?

Nyitókép: lol-cosplay.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva