Gaming

Tippelj, melyik játék eladásai duplázódtak az Oculus akció miatt


Sokan fejest ugrottak a VR-őrületbe - meg valami másba is, nagyon úgy tűnik.

Ha valaki mostanában jutott arra a felismerésre, hogy neki bizony kell otthonra egy VR-kütyü, annak igencsak kapóra jött a Summer of Rift akció. Hat héten át ugyanis – relatíve persze – borzasztóan olcsón lehet hozzájutni egy Oculus Rift headsethez és egy pár Oculus Touch kontrollerhez: mindössze 399 dollárért. Fél éve ez a csomag még kétszer ennyibe került, de maga a Rift is 499 dollár jelenleg hivatalosan, elég szép kis árcsökkentésről van szó tehát.

Forrás: Oculus

Sokan rá is repültek az Oculusra, ami a játékok eladásain is érződik. Na de pontosan melyikekén? Nos, az alábbi Twitter-bejegyzés mulatságos tanulsággal szolgál!

Oké, nem szívatunk benneteket (ezúton is köszöntjük mindkét japánul tudó olvasónkat!): a lényeg az, hogy a VR Kanojo névre hallgató játék eladásai napi szinten nagyjából megduplázódtak azóta, hogy beindult az Oculus Rift akció.

Ez egy amolyan… ismerkedős szoftver, amiben egy japán diáklány társaságát élvezhetjük (hogy milyen formában, az már a játékosra van bízva), és úgy tűnik, hogy elég sokan ráharaptak. Az emberi kíváncsiság már csak ilyen.

Mondhatnánk persze, hogy ilyen játékok mellett nem csoda, hogy Japánban kis túlzással kihalóban vannak a randizási szokások és drasztikus tempóban csökken a népesség. Ez azonban már egy másik téma, még ha talán nem is száz százalékig független a gamingvilágtól…

Borító: VR Kanojo

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva