Overwatch

Te vallásos vagy? Nem, csak Hanzo Main


Ha nem látjuk, biztosan nem hisszük el: saját vallást kapott Brazíliában az Overwatch-hős.

Mondhatnánk, hogy manapság már semmin sem lepődik meg az ember, hazudnánk azonban, ha azt állítanánk, hogy ezen a sztorin nem húztuk fel a szemöldökünket. Pedig szóról-szóra igaz – sőt, valójában olyannyira abszurd, hogy művészet lenne kamuból kitalálni egy ilyen történetet.

A lényeg: Brazíliában létrehoztak egy saját egyházat Hanzónak. Igen, az Overwatch-karakternek. A Hanzo National Church, vagyis a Hanzo Nemzeti Egyház azért jöhetett létre, mert a hős határozottan hasonlít Jézusra, a szabályok pedig rendkívül egyszerűek:

  • A belépéshez nem kell mást tenni, mint lejátszani egy meccs Overwatch-ot
  • Ha valaki nem engedheti meg magának a játékot, a Paladins is megteszi
  • A tagok szabadnapot kérhetnek keddenként vallási tanulmányokra hivatkozva – ez persze Overwatch-ozást jelent jelen esetben
  • A “Hanzo Main” kifejezés használata tiltott és eretnekségnek számít
Forrás: Blizzard

Elsőre nem tűnik többnek az egész egy nagyon ostoba poénnál, ám sajnos jóval többről van szó. Na nem az egyház miatt sajnálkozunk, sokkal inkább amiatt, hogy a Hanzo National Church alapítója valójában egy kiskapura szerette volna felhívni a figyelmet. A fenti példa ugyanis jól mutatja, hogy mennyire nevetségesen könnyű létrehozni egy efféle egyházat, amely aztán adózási kedvezményeket igényelhet. Vagyis lényegében van egy teljesen legális módszer az adózás elkerülésére, de pénzmosásra is kiválóan alkalmas ez a fajta trükközés.

Borító: Blizzard

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva