League of Legends

Rekkles, a világ legtökösebb lövésze – Tiszta sebzés mindenhol?!


Régóta meghatározó szereplője az európai League of Legends érának, igazi vezéregyéniség. Ha rúnákról van szó, nincs nála őrültebb forma.

A lövész pozíció, úgy általában, ha a rúnákat nézzük rendesen unalmas, szürke pozíció. Nincs túl nagy variációs lehetőség. Egy-két hasznosabb összeállítás van, amit használni lehet és kész. Ezek is maximum annyiban variálódnak, hogy agresszív, vagy passzív ösvény fázis elé nézünk-e. Rekkles, az európai listavezető Fnatic Marksmanje, konkrétan tesz erre az egészre. Nincs még egy hozzá hasonló lövész a profi érában!

Már az is hihetetlen, hogy a rangsorolt meccsein így játszik, nemhogy az LCSen! Martin Larsson nem ismer félelmet és nem remeg a keze – mondjuk érdekes is lenne ennyi év rutinnal a háta mögött -, ha harcról van szó. Bárminemű védelem nélkül, szinte csakis kizárólag agresszív rúnákat használ. Semmi páncél, semmi varázsellenállás, egyedül plusz életerő rúnákat lehet nála találni, azon felül csak támadási sebesség és tiszta sebzés!

Érdekes ezen a szinten, hogy nem az ellenfélhez és a csapatfelállásokhoz viszonyít, hanem egyszerűen csak ahhoz, AMIT játszik.

Összesen 3 rúnaoldalt használ. Az első ezek közül egy “általános” lövész oldal, van egy külön oldala Jhinre, és külön Kalistára. Utóbbiak egészen sajátos játékmechanikával rendelkeznek, így még neki is szüksége volt külön oldalakra hozzájuk.

Martin Larsson (Forrás: esports.clickon.com)

Az első rúnaoldala egy általános lövész oldal. Ezt használja Lucianhöz, Twitch-hez, Xayah-hoz, Corkihoz, Tristanahoz, Jinxhez, valamint a híres Kennen pickjéhez is.

Kivágott az ablakon minden defenzív rúnát és sebzésre cserélte. Egyedül életerő, ami megtalálható nála és nem arra van, hogy bajt okozzon az ellenfélnek. Védekezőnek tűnhet az életerőlopás, ám ez ne tévesszen meg senki, mindegyik oldalában található egy kicsi a Mesterségek miatt. Igen, ebből is további sebzés lesz a végén.

Rekkles mindenes rúnaoldala

Jhin Rekkles legjátszottabb karaktere a fő felhasználóján, és ami szembetűnő, hogy 60% fölötti a győzelmi aránya vele. Challanger szinten ez hihetetlenül jó! Nem mondhatjuk, hogy nem ért hozzá, viszont az oldal, amit használ a hőshöz szinte már a trollság határát súrolja. Ugyancsak becsúszott egy életerőlopás rúna a mesterség miatt, minden más a plusz sárga életerőn kívül tiszta AD! A pszichológia mögötte szimplán annyi, hogy mivel sajátos újratöltős automatikus támadása van Jhinnek, nem kell bajlódni a sebességgel, egyszerűen csak a sebzésre kell utazni. Miért rizikós? Bárki, ha csak egy pillanatra is az arcába ugrik és sebezni tudja, biztosan halott. Óriási önbizalom és tehetség kell ahhoz, hogy ilyen két élű kardként rohangáljon valaki a Szurdokban.

Rekkles rúnaoldala Jhinhez

Végezetül a harmadik, Kalista oldala. Itt is kiválóan kimeríti a YOLO fogalmát, technikailag Jhin tökéletes ellentéte ez az oldal. Tiszta támadási sebességgel ruházza fel az ugráló lövészt, minden sebzését az E képességre hagyva. A sárga HP rúnákon kívül csakis támadási sebesség rúnákat pakol rá!

Kalista rúnaoldal Rekkles-módra

Az átlagostól természetesen a mesterség ágai is eltérnek, saját variációt talált ki magának, ami tökéletesen illeszkedik mindhárom rúna oldalához, csak a Keystonet kell cserélnie. Fervor, esetleg Warlord’s amit használ.

Rekkles mesterség ágai

Mi is a matek akkor?

Rekkles, és egy mezei lövész rúnaoldalának összehasonlítása a következőképpen alakul:

  • Rekkles, a saját mesterségoldalával kombinálva: 13.7 AD; 19.9% Attack Speed (Támadási sebesség); 72 HP; 1.9% Lifesteal (Életerőlopás)
  • Egy hétköznapi Solo Queue lövész általános rúna oldala mesterségekkel: 8.5 AD; 13.5% AS; 9 Armor (Páncél); 12 MR (varázsellenállás); 2% Lifesteal

Rekkles verziója 5-el több AD-t jelent a startnál, 6%-al több támadási sebességet, ugyan annyi életerőlopást, mint az átlag, s mindezek mellé még plusz 122 életerőt pakol a hőseire, ezzel ellensúlyozva a hiányzó ellenállásokat.

Nem lehet eldönteni, hogy ez már az őrülten agresszív nemtörődömség, vagy a Nobel-díjra érdemes zsenialitás.

Rekkles (Forrás: gamespot.com)

“Ez jól hangzik, mostantól csak így játszom!”

Ne tedd. Ki lehet próbálni, de nem ajánlatos ezt a stratégiát használni, hacsak nem egy isten carry vagy. A probléma ezzel kapcsolatban már az ösvényszakaszban elkezdődhet. Ha megnézzük, Rekkles a mérkőzéseinek elején szinte mindig passzív. Ez a hiányzó armor és magic resist miatt van. Csak a legbiztosabb cserékbe (trade) megy bele, mert tudja, hogy azokat megnyeri a sebzés előny miatt, viszont sosem tolja túl. Ha szabadon sebeznék, gyorsan elveszítené az életpontjait és értékes tapasztalati pontoktól és pénztől esne el.

Egy kiváló, tapasztalt lövészről van szó, aki annyira átlátja és ismeri a játék minden aspektusát, hogy ezt megengedheti magának. Mi, balga halandók lehet, hogy jobb, ha maradunk a megszokott, kevésbé őrült, biztonságosabb változatnál.

 

 

Nyitókép: imgmr.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva