Overwatch

Nem lazsál a Blizzard: havi nyolcszor patch-elik az Overwatch-ot


A PC Gamer utánajárt, hány frissítés érkezett eddig a játékhoz.

Ha valamit, hát azt biztosan nem lehet mondani az Overwatch-ra, hogy nem kap elég támogatást a fejlesztőktől: a Blizzard óriási szorgalommal támogatja a játékot, folyamatosan jönnek a kisebb-nagyobb frissítések. A PC Gaming stábja úgy döntött, kicsit mélyebben is utánamegy a témának, így körbeszimatolt egy kicsit a Blizzard háza táján.

Hogy milyen gyakran frissül a játék? Konkrét számokat is tudunk mondani: a tavaly májusi megjelenés óta nem kevesebb mint 119 (!) patch készült az Overwatch-hoz. Ez azt jelenti, hogy nagyjából három-négy naponta, havi szinten pedig körülbelül nyolcszor update-elik a játékot. A több mint száz patch-nek nagyjából a harmada, 39 volt kliens oldali, összesen pedig 14 nagyobb frissítés érkezett eddig – ez éppen havi egyet jelent. Ehhez a jövőben is tartja majd magát a Blizzard: a fejlesztést vezénylő Jeff Kaplan korábban már elmondta, hogy minden hónapra szeretnének valamilyen komolyabb újdonságot, legyen az új karakter, új map vagy éppen egy új event.

Forrás: Blizzard

Tartalmi szempontból is rohamtempóban növekszik a játék. Amikor az Overwatch megjelent, 1248 féle különböző itemet lehetett vontani a Loot Boxokból. Egy év alatt ez majdnem a duplájára nőtt: ma már 2203 féle kozmetikai elem van a játékban, emote-ok, voice line-ok, spray-k és highlightok tucatjai érkeztek mindegyik karakterhez a premier óta.

A játékmódokkal is igyekezett minél változatosabb szórakozást biztosítani nekünk a Blizzard. Kezdetben mindössze a Quick Play, a Play vs. AI és a Weekly Brawl közül választhattunk, az elmúlt több mint egy évben azonban már 37 különböző játékmódot próbálhattunk az újdonságoknak és az eventeknek köszönhetően. A Game Browser bevezetése óta pedig tényleg csak a kreativitás szab határt, ha valaki egyedi szórakozásra vágyik.

Mindig lehet persze min javítani: a rengeteg patch egyáltalán nem jelenti azt, hogy az Overwatch tökéletes lenne. A számok azonban magukért beszélnek: a Blizzard láthatóan igyekszik mindent megtenni azért, hogy a community kedvében járjon. Ez nem feltétlenül jön mindig össze, az igyekezet azonban példamutató – még házon belül is tanulhatnának tőlük más csapatok!

Borító: Blizzard

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva