Overwatch

Az arcok az Overwatch League csapatai mögött


A városokat már mindenki kívülről fújja, de mit kell tudni a tulajdonosokról?

Régóta vártuk már, hogy megtörjön a csend a Blizzard részéről az Overwatch League kapcsán, a múlt héten pedig végre megtörtént: bejelentették az első hét csapatot, amely biztosan részt vesz majd a ligában.

A szurkolók és a bajnokság kommunikációja szempontjából persze a városok a fontosak, mi azonban úgy gondoltuk, érdemes vetni egy gyors pillantást a tulajdonosokra is. Avagy lássuk, kik azok, akik a pletykált 20 milliós beugrót is hajlandóak voltak kicsengetni!

Robert Kraft (Boston)

A 76 éves amerikai üzletember leginkább a sportban szerzett érdekeltségei miatt ismert: az ő kezében van New England NFL- és MLS-csapata, a Patriots, illetve a Revolution, stadionostul, mindenestül. Most az esportba is fejest ugrik – van miből.

Forrás: CBS Sports

Jeff Wilpon (New York)

A keleti part másik képviselőjének birtokosa szintén az amerikai sport világából érkezik, Wilpon azonban foci helyett baseball-ban utazik, ő a New York Mets csapatának többségi tulajdonosa.

Forrás: CBS New York

Noah Whinston (Los Angeles)

Végre egy szereplő, aki az esport világából jön! A Whinston kezében lévő Immortals csupán 2015-ben alakult, azóta viszont már League of Legends-ben és CS:GO-ban is megvetette lábát többek között. A tulajdonos most az Overwatch-ba is beszáll.

Forrás: Dot Esports

Ben Spoont (Miami-Orlando)

Spoont szintén az esportból ismerhetjük, ő a Misfits Gaming tulajdonosa. Igaz, van kapcsolódási pont a hagyományos sportok világából is, hiszen a Miami Heat NBA-csapatának komoly részesedése van a Misfits-ben.

Forrás: Twitter

Andy Miller (San Francisco)

A névsor elején szereplő úriemberekhez hasonlóan Miller is a sport világában vált ismert üzletemberré: ő az NBA-ben szereplő Sacramento Kings társtulajdonosa, de a baseball világában is ott van a Modesto Nuts-szal. A különbség az, hogy ő nem most kóstolt bele az esportba, hiszen ő a másfél éve alapított NRG eSports társtulajdonosa is egyben.

Forrás: Dot Esports

NetEase (Sanghaj)

A kínai csapat helyzete a legérdekesebb, itt ugyanis egy vállalat áll a sanghaji spot mögött. Méghozzá nem is akárki, hiszen a NetEase üzemelteti és forgalmazza a Blizzard játékait Kínában, de versenyek is köthetőek hozzájuk. Lényeg a lényeg: fontos szerepük van a kínai esportban is, nem csoda, hogy az Overwatch-ból sem akarnak kimaradni – igaz, ezúttal a “másik oldalról” szállnak be, ami meglehetősen szokatlan.

Forrás: Ukie

Kevin Chou (Szöul)

Chou a videojátékok világából érkezik, hiszen a Kabam – melynek ő az egyik társalapítója – a mobilos piac egyik fontos képviselője. Az esport azonban már egy teljesen másik terep lesz számára.

Forrás: Fortune

A nevekből és a múltjukból jól látható, hogy a kőkemény belépőt kevesen tudták csak megengedni magukat az esportszervezetek közül, ellenben sikerült olyan üzletembereket is berántani, akik más területekről – és adott esetben jóval komolyabb ligákból – érkezik. Mindenképpen érdemes lesz figyelni a jövőben ezt az érdekes kettősséget az Overwatch League kapcsán – és azt, hogy elbillen-e vajon valamerre a mérleg nyelve.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva