Overwatch

Baj lehet az Overwatch League logójával


Az amerikai baseball ligának nem tetszik a védjegy, nem kizárt, hogy változtatni kell majd.

Nem volt éppen zökkenőmentes az Overwatch League eddigi útja, hiszen lassan folyt az egyezkedés a leendő csapatokkal a novemberi bejelentés óta. Múlt héten azonban végre megtört a csend, fény derült az első hét befektetőre, akik saját csapatokat indíthatnak majd.

[Frissítve] Íme az Overwatch League első 7 csapata!

Szívesen mondanánk, hogy a Blizzard most már zavartalanul dolgozhat a folytatáson, úgy tűnik azonban, hogy hamarosan újabb akadályba ütközhetnek. Öröm az ürömben, hogy most nem a szervezéssel vagy éppen a csapatokkal akadtak gondok, hanem “csak” a logóval, ugyanakkor könnyen lehet, hogy elhúzódó ügy lesz a dologból.

Történt ugyanis, hogy az amerikai baseball liga, a Major League Baseball fellebbezést nyújtott be április végén: 90 napot kértek arra, hogy megvizsgálják az ügyet és hivatalos útra tereljék azt. Az ok: szerintük az Overwatch League emblémája igen komoly hasonlóságot mutat az MLB logójával.

Szó se róla, vannak hasonlóságok jócskán: a logó alakja, a középen található fehér sziluett, illetve az általa elválasztott két különböző színű háttér mindkét helyen megvannak. A kérdés nem is ez, sokkal inkább az, hogy van-e annyi egyezés, hogy a védjegyekért felelős hivatalos szerv változtatásra szólítsa fel a Blizzardot.

Egyelőre egy dolog biztos: az, hogy az MLB-nek legkésőbb július 26-ig be kell nyújtania a hivatalos papírokat, különben ejtik a fellebbezést. Nem kizárt, hogy elhúzódó ügy lesz a dologból – bízunk benne, hogy ez semmilyen szinten nem hátráltatja majd az Overwatch League indulását.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva