Counter Strike

Már a BBC is a CS:GO-t nyomja főműsoridőben!


Valami elkezdődött, az játékipar jóval népszerűbb Angliában, mint a zeneipar, erre pedig a BBC is felfigyelt.

Míg a zeneipar 1.4 milliárd dollárt termelt az Egyesült Királyságban, addig a Játékipar (beleértve az esportot is) 3.8 milliárdot. Erre már a BBC is felkapta a fejét, be is tették főműsoridőbe a fnatic alapítóját és menedzserét, Sam Mathews-t, akivel elbeszélgettek arról, hogy miért is ebbe vágott bele és hogyan lett a fnatic, persze az esportról is jócskán szó esik.

“Ez is egy ugyan olyan sport, mint bármi más. Ezt is lehet különböző szinteken játszani, vannak kezdők és profik.”

 

Milyen igaz, sokan keverik a profi esportolók teljesítményét azzal, amikor Pistike leül délután 1 jót MM-ezni, amivel az ég világon semmi probléma nincs, hiszen ő is élvezi a játékot és része lesz a közösségnek, de napi 1 óra játéktól egész biztosan nem lesz azon a szinten mint a profik, ez pedig az idősebbek is beláthatnák, hogy azok, akik eljutnak egy Major-ig, azok rendkívül sok időt, energiát öltek bele azon kívül, hogy tehetségesek.

Az pedig dícséretes, hogy a BBC meglátta a lehetőséget és beszámolt a témáról, vajon nálunk is megjelnik a közeljövőben az esport, mint téma? Mert a “videójátékok károsak a fiatalokra” demagóg téma már kezd unalmas lenni, a mellett, hogy nem feltétlenül igaz, persze vannak olyan esetek ahol az, csak nem mindegy milyen gyakoriságúak ezek!

A videó itt található:

 

További exkluzív Major tartalmakért keressétek tematikus oldalunkat, illetve az Esport1 oldalát.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva