Counter Strike

Az ESL feloldotta a ban-t az iBUYPOWER excsapata alól


Az ESL bejelentette, hogy sikerült újratárgyalniuk a történteket és engedik a csapatot játszani a jövőben az ESL-en.

Az ESL döntése szerint, a 2015 Február 15.-e előtti csapatok meccs fixálós banját törlik, amibe az iBUYPOWER régi csapata is beletartozik.

Ezzel a döntéssel az ESL módosította a szabályzatát is, ami egyrészt annak köszönhető,  hogy a Esports Integrity Coalition (ESIC) felmérésével több, mint 7000 résztvevő értett egyet.
Másrészt pedig a CS:GO közössége többször felhívta a figyelmet arra, hogy nem egészen etikus az, amit az iBP-rel tettek. A csapat ugyanis keményebb büntetést kapott, mint a LAN-okon csalók. Az ESL pedig idáig is sajátosan kezelte ezeket az ügyeket, a cheatereknek is csupán 2 év eltiltást adtak bizonyos esetekben.

iBP | Forrás: HLTV

Így a jövőben, az ESL és ESEA bajnokságokon részt vehet az iBUYPOWER csapata augusztus 1.-étől kezdve. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a Valve eseményeiről is felmentést kaptak volna, ez csupán az ESL a saját hatáskörébe döntötte el, ami a saját rendezvényeire szól. Ám a jövőben könnyen lehet, hogy a Valve is hasonlóan tesz, már ha szeretné azt, hogy az ESL ismét rendezzen Major-t.

A felmentett játékosok persze örültek a hírnek, aminek egyből hangot is adtak:

swag szabad lett!

DaZeD már meg is köszönte a támogatóinak a segítséget

AZK sem gondolta volna, hogy eljöhet ez a nap.

DaZed visszatérése még előzetest is kapott!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva