Gaming

Akár két évet is várhatunk még minden idők legnagyobb Pokémon játékára


2018-nál előbb biztosan nem jön a nagyszabású Pokémon RPG.

Ha Pokémon, akkor elsőre mostanában mindenkinek a Pokémon GO jut eszébe. Nem véletlen persze, ezekben a napokban lett éppen újból felkapott a játék – még annak ellenére is, hogy a hétvégi Pokémon Festből óriási botrány kerekedett.

Dobálózó és dühöngő tömeg: botrányba fulladt a Pokémon Fest

A Pokémon története ennél persze jóval régebbre nyúlik vissza. Az egész őrület 1996-ban indult GameBoy-on: az immáron több mint húszéves Pokémon Red / Pokémon Blue páros egy olyan úton indította el a sorozatot, melynek eredménye egy óriási franchise lett. A rengeteg folytatás mellett jött az anime-sorozat (sokan bizonyára ezen keresztül találkoztak először a Pokémon-világgal) és a mozifilmek, mindez olyan brandesítéssel párosítva, hogy ma már nem létezik olyan ruhadarab, amiből ne lehetne Pikachusat kapni. Tavaly nyáron pedig a Pokémon GO megjelenésével ismét minden erről szólt.

Pedig maga a Pokémon sorozat nem tud semmi olyan különlegeset, amin ne tudott volna túllépni a videojátékipar az elmúlt két évtizedben. Teljesen egyszerű, régimódi RPG-játékokról van szó rengeteg tápolással, melyeknél készült már szebb, tartalmasabb, összetettebb és felnőttesebb is a műfajban, nem is egy. Összességében mégis olyasvalamit nyújt a gyűjtögetéssel és az ikonikussá váló zsebszörnyekkel, hogy nem véletlenül ugrik rá minden alkalommal többmillió játékos, amikor megjelennek a legújabb részek. És ami a legfontosabb: kicsik és nagyon egyaránt.

Ezek a játékok egyébként mindig párban jönnek: minimális különbség van csak köztük, de ennyivel többet lehet gyűjtögetni, ha valakinek tényleg minden kell.

A legutóbbi játékok, a 3DS-re tavaly ősszel megjelent Pokémon Sun / Moon | Forrás: pokemon-sunmoon.com

Mindezek után óriásit robbant a bomba az idei E3-on, amikor a Nintendo bejelentette, hogy készül az első nagygépes Pokémon játékuk Nintendo Switch-re. Hasonlóra nem volt még példa korábban: az eddigi összes Pokémon RPG hordozható masinákra jelent meg (GameBoy, GameBoy Color, GameBoy Advance, Nintendo DS, Nintendo 3DS, illetve a GO mobilokra), a “rendes” konzolokra legfeljebb verekedős spinoffok érkeztek.

Ez nem csak azt jelenti, hogy elköszönhetünk a handheld gépekhez szabott grafikától, hanem tartalmilag és összetettségben is új szintre léphet a sorozat.

Screenshot a Pokémon Sunról

Egy kérdés van csak: mikor jön? A Nintendo legfrissebb üzleti jelentéséből kiderült, hogy legkorábban 2018-ban, de hozzátették: simán benne van, hogy még tovább kell rá várnunk.

Reméljük, hogy az első videók és konkrétumok azért jóval előbb befutnak!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva