Counter Strike

Megjöttek a PGL nézettségi adatai – Kína tarolt!


Sokan rosszabbra számítottak, ám a számok jobbak lettek, az Atlantai Major nézőinél, ebben a kínaiak pedig nyakig benne vannak!

A nézők tekintetében nem szégyenkezhet a PGL, ugyanis majdnem 1,9 millió néző volt kíváncsi a mérkőzésekre, amiből majdnem 1 millió volt csupán a kínai néző. Ezek alapján érthető, hogy miért vezette be a Valve a játékot a kínai piacra is. A legtöbben természetesen a döntőre voltak kíváncsiak, itt gyűlt össze a majdnem 1,9 millió néző, míg a csoportmérkőzések közül, a North vs Virtus.pro volt a legnézettebb.  Ezek csupán a streamet nézők számát mutatják, a GOTV nézettsége nincs a felmérésben.

PGL Major Kraków 2017

A kínában népszerű Panda.tv-t többen nézték, mint a nálunk népszerű Twitch-et, ami szintén jelzi, a Kínában lévő potenciált.

A legnézettebb mérkőzések pedig itt találhatóak sorrendben (a kínai nézőket nem számítva)

 

Na de nézzük mi a helyzet, a korábban rendezett ELEAGUE Atlanta-i Major-rel, ott sem voltak rosszak a számok, ám némileg lemaradtak a mostaniaktól. Átlagban nagyobb nézőszámot ért el a PGL, de ez csupán a kínaiaknak köszönhető, ugyanis ekkor még közel nem a kínai stream állt nyerésre, hanem a Twitch vezetett toronymagasan. Azért meg kell hagyni, hogy már ekkor is volt ~400 ezer kínai néző, pedig ekkor a kínai verzió még csak készülőben volt.

ELEAGUE Major 2017

Az európaiakat és az amerikaiakat az idei PGL kevésbé mozgatta meg, ám Kína rendesen odapakolt. Vajon mikor fognak feljönni a kínai csapatok?

 

Forrás: esc.watch

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva