Counter Strike

Miért jár VAC ban és mi engedélyezett? – Programok CS:GO mellé


Gyakran hangzik el a kérdés a CS:GO csoportokban, leginkább kezdőktől, akik féltik az accountjukat.

Alapvetően a VAC bant csak úgy nem osztogatják, tehát ha nem csalunk és nem módosítjuk a játék fájlait, akkor nem kell tartanunk semmitől. A VAC a memóriát is vizsgálja, szóval hiába nem módosítja a cheat a fájlokat, ha a memóriában utat nyit a CS:GO-hoz, akkor azt is megtalálhatja a rendszer.

Ezektől biztosan nem kapsz VAC ban-t

VibranceGUI – Amióta nem működik a SweetFX, csak ez maradt és nyugodtan használható, nem módosít fájlokat.

Scriptek – Ide tartozik a jumpscript, amivel könnyebben dobhatunk el ugrás közben gránátokat, illetve egyéb bind scriptek, amik a vásárlást könnyítik meg. Ezekre általában a legjobb, a billentyűzethez vagy egérhez kapott program, persze csak ha programozható a perifériánk, ha nem akkor marad a játékban való bindelés vagy más külső program használata. pl: autohotkey

MM Server Picker Ennek segítségével beállíthatod, hogy milyen régiókban szeretnél keresni. Legtöbben az oroszok kiszűrésére alkalmazzák, ám az oroszok is elkezdték használni egy ideje. (Úgy tűnik ott is vannak, akik nem csípik a saját társaikat). Ez nagyjából úgy működik, hogy a tűzfalat használva letiltja a Valve bizonyos szervereit, így oda nem fog bedobni a játék a keresés során. Mivel ez nem módosít fájlokat, így valószínűleg nem lesz következménye a jövőben sem.

Betűtípus kicserélése – Tény, hogy a gyári betűtípus nem a legszebb, ám azokra amikre ki szokták cserélni a játékosok azokat sem nevezném szépnek, főleg amikor valaki olyan betűtípust választ, amiben nincsenek benne az ékezetek. A Valve dönthet úgy, hogy ezt is megtiltja, ekkor viszont egy CRC hibával fog kidobni a játék, ban-t nem kaphatunk érte semmilyen esetben.

Simpleradar – A gyári puritán radart hivatott lecserélni, elnevezésekkel és sokkal jobb jelöléssel van ellátva ez a fajta térkép. Nagyon jó kezdeményezés és a fejlesztők “VAC free”-ként hirdetik, ami azt jelenti, hogy jelenleg valóban nem kapunk érte VAC ban-t, ám senki sem garantálja, hogy a jövőben sem fogunk. Mivel a játék megengedi ezek fájlok módosítását, ezért

 

Veszélyes vizek

Ezek használatáért nem kapsz bant most, de módosítják a játék fájlait, azaz elvileg bármikor dönthet úgy a Valve, hogy bannol. Persze ez nem ilyen egyszerű és a Valve jó fej (ilyen tekintetben) és inkább más megoldást talál ezek kiszűrésére, mint például a játékfájlok aláírása, amivel a SweetFX-et is kivonták a forgalomból. Mindezek ellenére van rizikó a dologban, mindenki döntse el mennyire fontos számára az adott progi.

SweetFX – Már nem használható, ugyanis egy patch óta a Valve ellenőrzi azokat a játékfájlokat, amiket a SweetFX módosított. VAC nem jár érte. Helyette használjátok a VibranceGUI-t.

HLDJ/SLAM – Ezek segítségével zenéket játszhatunk be a játékba. A HLDJ-vel kicsit mókolni kell és csak .wav fájlokat játszik le, a SLAM használata is egyszerű, fejlesztik és mp3-at is játszik. Mivel megvezeti a rendszert, ezért a működése a skinchangerhez hasonlít némileg, így veszélyesebb kategória. Ám a Valve idáig nem nagyon tiltotta ezt meg.

 

 

 

Amiért VAC ban jár

Röviden: csalás, játékfájl módosítás = VAC ban . Ide jön minden ami kapcsolatban van a csalással, a tiltott játékfájlok módosításával.

Wallhack (WH) – Nyilván a csalás kategóriáját kimeríti az, ha átlátsz a falakon. Ezt a VAC több-kevesebb sikerrel szűri, szóval ha kell az accod, ne használj csalást!

Norecoil /Aimbot – Aki béna és nem nagyon megy a célzás, gyakran nyúl rá ezekre az eszközökre. Ha szeretnél ügyesebb lenni, sokkal jobban megéri gyakorolni, külön erre vannak pályák, amik a célzás gyakorlását segítik botokkal, vagy a spray pattern bemutatásával. Gyakorolni nem szégyen, ellenben a csalással!
Ajánlott gyakorlópályák: Aim BotZ , Recoil Master

Radar Hack – Amikor a radaron nem csak a csapattársaid, hanem az ellenfél is megjelenik. Természetesen VAC bannal jutalmaz a Valve.

Minden egyéb csalás – Textúramódosítás, speedhack, látószög módosítás és minden, amivel a játékot megkönnyíted ide tartozik. Ezekkel kockáztatod az accountod és a skinjeid.

 

Mi történik, ha VAC bant kapsz?

Az adott játék VAC védett szervereit így nem tudod használni, ide tartozik az MM és szinte az összes szerver, ami a szerverkeresőben szerepel. E mellé pedig a CS:GO raktáradnak is búcsút inthetsz, vagyis nem tudsz semmit eladni innen, használni használhatod őket ezeken a VAC mentes szervereken, vagy a botok ellen offline módban.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva