League of Legends

Akkor hogy is van ez a Honor szisztéma? – A Riot válaszol!


Az új rendszerek megértése mindig időbe telik. Ezen az időn szeretne rövidíteni a Riot a következő kérdezz-felelek szerű közleményében.

Jó pár hete élvezhetjük az Új Honor rendszert, és hát legyünk őszinték van még mit szokni rajta. Arról nem is beszélve, hogy több héten keresztül nem volt a világon egy darab 3-as Honor szintű játékos, így egészen nehéznek tűnik megmászni a tiszteletreméltó játékosok ranglétráját. Ez egészen addig nem is lenne probléma, amíg nem ezen a szinten múlna, hogy kapunk-e kulcstöredékeket vagy sem. Jó néhány kérdés merült fel tehát az új hullámmal kapcsolatban, néhány ilyen kérdést, most hivatalosan is megválaszolt a Riot.

Mi történik akkor, ha már megvan a Grey Warwick és a Medieval Twitch? (Honor exkluzív hőskinézetek) Nem kapok akkor semmi jutalmat?

“Nem, ez egyáltalán nincs így, természetesen a kulcstöredékek ugyan úgy esni fognak, a szezon-végi jutalmakról nem is beszélve! Továbbá a Honor Kapszulák tartalma is folyamatosan bővülni fog további újdonsággal.”

Grey Warwick hőskinézet (Forrás: gameinfo.eune.leagueoflegends.com)

Miért csak egy embert tüntethetünk ki a játékok végén?

“A cél az volt, hogy egy olyan rendszert alakítsunk ki, ahol nem csak arról van szó, hogy egy jobb mérkőzést követően minden ember kezét “megrázzuk” egy honor szavazattal, hanem ez tényleg egy kitüntetésként hasson, hiszen valaki az egyetlen szavazati lehetőségét adta nekünk. Ez mind az adó és mind pedig a kapó oldalon sokkal jobb érzést kelt. Próbálkoztunk más variációkkal is, de ez az egyszavazatos rendszer vált be a leginkább, arról nem is beszélve, hogy mivel már minden mérkőzés után feljön a lehetőség, így volt a leggyorsabb.”

Az ellenfeleink is lehetnek sportszerűek és érdemelhetnek kitüntetést! Tervben van bármi erre a célra? (Korábban az ellenfeleket lehetett honorálni!)

“Természetesen az ellenfeleink is érdemelhetnek kitüntetéseket a viselkedésük, vagy a játékuk miatt, ám valljuk be a mérkőzést a saját csapatunkkal játszunk, a sajátjainkkal kommunikálunk. Így sokkal könnyebben el tudjuk dönteni, hogy a mieink közül ki az aki megérdemli a jutalmat. Arról nem is beszélve, hogy maga a folyamat így sokkal egyszerűbb, mert csak 4 ember közül kell választanunk. Ugyan gondolkodunk lehetőségeken, amik az ellenfeleket érintik, de nincs még konkrét elképzelés ezzel kapcsolatban.”

Medieval Twitch hőskinézet (Forrás: gameinfo.eune.leagueoflegends.com)

Több száz honoráriumom volt az előző rendszerből, akkor azoknak annyi, nem érnek semmit?

“Igen, ez egy jogos feltevés! Dolgozunk egy olyan megoldáson, ami jutalmazza az előző rendszerben is odaadóan és sportszerűen viselkedő játékosokat. Amint pontosabb információkkal fogunk tudni szolgálni erről, azonnal írni fogunk róla!”

Mi a legjobb metódus arra, hogy honor szinteket szerezzünk? Miért nincs egy honor-mérő sáv, ahol láthatjuk hogyan állunk?

“Az első kérdésre a válasz pofon egyszerű: Játssz, szerezz kitüntetéseket és mindezek mellé ne gyűjts be büntetéseket! Ha az egész csapat honorál valakit, akkor mindenki kap egy kis bónuszt is ráadásul. A haladásunk követése már egy komplikáltabb probléma. Nem egyszerű egy ilyen rendszert követhetővé tenni, mivel az új szisztéma egy egész szezonon keresztül húzódik, ami egy folyamatosan töltődő sáv esetében nem hozná el a kívánt hatást. Nem éreznénk, hogy haladunk, szinte alig mozdulna a mérőszám, ez pedig nem motiváló! Természetesen tervezünk visszajelzéseket adni, ám még nincs meg a végleges terv ezzel kapcsolatban.”

 

League of Legends Hungary

Nyitókép: nexus.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva