Counter Strike

Ha ismét csak 2 Major lesz idén, a Valve-nak emelnie kellene a díjazást


Nézzük meg a pro és kontra érveket az évi 2 Majorral kapcsolatban, ha jobban belegondolunk meg lehet érteni.

2016-ban már átéltük egyszer, és immár biztos, hogy 2017-ben is csak 2 CS:GO Majort látunk a képernyőn.

A következő Majort 2018-ban tartják – gamer.hu

Idén sajnos nem lesz több Major, egészen 2018 elejéig várnunk kell. Jelen esetben a Krakkói PGL volt az éven az utolsó Major, durván 6 hónap telt el az Atlantai ELEAGUE óta. Ám 2016-ban úgy döntött a Valve, hogy csupán 2 nagy bajnokságot fognak szponzorálni, a korábbi 3 helyett.

A 3 Majoros időszak előnyei elég egyszerű módon lekövethetőek. A játékosoknak több esélyük van megmutatni magukat és legendákká vagy Major győztessé válniuk. Nem kell annyira feszülni, van még az évben kettő másik, kisebb a nyomás. A rajongók több matricát és ládát szerezhetnek, de a közvetítései számok is nagyobbak a másfélszer annyi meccs miatt éves szinten.

A 2 Majoros idők viszont más miatt érthetők teljesen, főleg a Valve oldaláról. Elnézve, hogy a Majorok összdíjazása 1 millió dollárra felment, érthető, hogy kettőt még kicsenget a Valve, de hármat már nem biztos, hogy szeretne.

Ha kevesebb a matrica, a láda és a meccs, az emberek jobban kiéheznek a következő Majorig. Fél éves várakozással ugyanis szépen felmennek a piaci árak és a nézők is jobban várják. Megtelnek a helyszíni meccsek nézőterei, és dőlnek a nézettségi rekordok.

A gond jelenleg csak az, hogy az egymillió dolláros díjazás ma már nem számít annyira kiugrónak. 7-800 000 dolláros versenyekkel tele van a padlás: ELEAGUE, ESL Pro League, ECS, WESG és még sorolhatnánk.

Forrás: Esports Earnings

Létezhet azonban egy köztes megoldás. Évi két Majorral is lehetne dobni az esemény presztízsén, ha a Valve egy kicsit a zsebébe nyúlna és ismét kiemelné a versenyek közül.

Egy laza fél milliót ha rádobnának, máris jobb a helyzet. Vagy érkezhetne itt is a közösségi finanszírozás rendszere és a Dota2-höz hasonló brutális díjalapok. És akkor talán a világrangilsta Top10 is komolyabban venné a készülést és magát a Majort is. Mint régen

Egy másfél milliós verseny egyrészt rekord lenne, másrészt visszaadná a brutális ráfeszülés érzését a csapatoknak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva