Gaming

Sosem termelt még ennyi pénzt a Pokémon GO egy nap alatt


A legendás pokémonok jöttek, láttak és győztek.

Hiába a hónapokig tartó csend, az elmúlt napokban megint fontos beszédtéma lett a Pokémon GO. Nem csoda: nemrég bekerültek a legendás pokémonok a játékba, így ismét van okuk a rajongóknak arra, hogy a mobilos őrületbe öljék minden szabadidejüket.

Hogy az érdeklődés óriási, arra bizonyíték is van. A mobilos piacot elemző Sensor Tower ugyanis közzétett egy kimutatást, melyen az látható, hogy július 23-án, vasárnap a Pokémon GO több pénzt termelt, mint eddig valaha. Ez volt az első teljes nap, amikor világon mindenki vadászni indulhatott a legendás szörnyekre.

A Pokémon GO eddigi legerősebb napjai. | Forrás: Sensor Tower

Az 5.8 millió dolláros bevétellel sikerült lekörözni az eddigi rekordot, amit tavaly októberben állított fel a játék. Jól látszik egyébként, hogy a különleges eseményekkel és a frissítésekkel alaposan fel lehet spanolni a játékosokat: tavaly október óta ezek voltak a legerősebb napok a bevételeket tekintve.

  • október 28. (5.7 millió dollár): halloweeni esemény
  • december 31. (5.5 millió dollár): újévi esemény
  • február 21. (5.0 millió dollár): balansz frissítés
  • április 14. (4.2 millió dollár): húsvéti esemény

Az ünnepeket és az újdonságokat tehát eddig elég jól meg tudta lovagolni a Niantic. A legendás pokémonok most egy ideig biztosan fenntartják majd az érdeklődést, hiszen több hullámban érkeznek majd – meglátjuk, hogy az őszi időszakra milyen újdonságokat találnak ki a fejlesztők.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva