League of Legends

Tovább pofozzák szeretett hőseinket, Galioról le is mondhatunk – 7.16

Cloud - Igrici Áron - 7 éve Címkék: 7.16, PBE,

Érkezett egy újabb frissítés a PBE-re, készülünk a világbajnokságra. Olyannyira, hogy ami most játszható, az a későbbiekben nagyon nem lesz az!

Egész szép kis nerf csomag van kialakulóban a 7.16-ban. Már korábban írtunk arról, hogy mire lehet számítani, a középső ösvényen lényegében mindent nerfelnek, ami éppen meta lenne, viszont úgy tűnik néhány hősnél ez még mindig nem volt elég. Rendben, talán van egy buff is a listán…

Gyengül a Cinderhulk, Siont az egekbe buffolják – 7.16

Vegyük például Caitlynt. A 7.14-ben már megszabadították néhány százalék lövési sebességtől, ezzel a Riot el is érte a célját, megcsappant a választási aránya. Viszont nem került a radaron kívülre, ezért most jó nagyot löknek rajta. Veszít ugyanis a W képessége a bénítási idejéből, ráadásul elég szignifikánsan! Ami eddig minden 2 másodpercig láncolt egy helyre minket, mostantól a játék elején csak 0.9 másodpercig fogja ezt tenni max szinten is csak 1.5-ig megy majd fel.

Cait E egyes szinten (Forrás: surrenderat20.net)

Fizz volt az egyik karakter, aki meglepő módon a buffot kapó karakterek csoportját erősítette. Ez nem fog változni, ellenben úgy tűnik ezt a buffot inkább más képességre helyezik. A korábbiakban csökkentették a Q töltési idejét, ezt most teljesen visszaállították. Senki se csüggedjen, mert az új helye ennek a buffnak sokkal jobb, átvándorolt az E képességére! Mostantól a játék korai fázisában 2 másodperccel sűrűbben kerülhetünk ki gyakorlatilag mindent, amit ellenünk szegeznek.

Fizz E, mostantól 16 másodperc CD a 18 helyett (Forrás: surrenderat20.net)

Egy másik nerf Cassiopeiát találta meg, mostantól okosabban kell használnia a Twin Fang (E) képességét, drágult ugyanis a mana cost.

“Viszlát Galio!” – mondta a játékmenetért felelős csapat vezetője és agyon nerfelte a vízköpőt. Ritkábban kapunk ultit a játék elején, a képesség első szintjén 20 másodperccel több a CD, ez nagyon komoly. Valamint lekapartak 20% sebzés csökkentést az effektből, most már minden szinten csak 20%-al tudjuk segíteni a csapatunkat. Eddig ez a képesség max szintjén 40% volt. Aú…

Az új R leírása (Forrás: surrenderat20.net)

LeBlancot valaki nagyon nem szeretheti, mert nem átállítgatták a korábbi érvágást, mint majd Oriannánál tapasztalni fogjuk, hanem egyszerűen tovább döfködték. Az előző cikkünkben írtuk, hogy 80% helyett már csak 60%-ot fog tudni sebezni a minionokra a Q képességével, nos, ez reggelre a PBE-n már csak 50% volt.

LeBlanc (Forrás: comicbook.com)

És ha már felvezettük, nézzük Oriannát. Ő sem úszta meg az előző hullámot, ám az ő esetében nem romlik tovább a helyzet, szimplán csak átpakolják a problémát egy másik képességre. Piszkálgatták a Q-ját, ám úgy tűnik rájöttek a Riotnál, hogy nem az lesz a gond. Vissza is állt minden a rendes kerékvágásba, ellenben a W akkora pofont kapott, hogy innentől tényleg elgondolkodunk majd a választásán. Összesen 20 sebzést kapartak le a képességről.

Ori W (Forrás: surrenderat20.net)

Syndra is más jellegű állítgatáson eshet át, mint amiről korábban beszámoltunk. Nála csak annyiban történik változás, hogy eddig úgy nézett ki az ultija alapsebzéstől fog elesni, ám ez az új PBE módosításokban százalékos gyengítések formájában jelent meg. Az alapsebzés számok a régiek, ám sokkal rosszabban scalelnek AP-ból mint eddig. Bogyónként a sebzés plusz 20% helyett már csak 17% AP-t használ fel, valamint a minimum összsebzéshez is csak 51% adódik hozzá az eddigi 60% helyett.

Syndra R (Forrás: surrenderat20.net)

És végezetül Maokai kapott még abból a nerfből, amit korábban már ígértek neki. A sebzését csapolták meg a játék végére, ez a gyengítés pedig a Q képességén tapasztalható. Max szinten 20-al kevesebbet csap, ha a földre verünk vele.

Maokai modellje (Forrás: surrenderat20.net)

 

Nyitókép: gameinfo.eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva