Overwatch

Koreában újból eldöntötték, ki a világ legjobb Overwatch-csapata

Drag - Csető Zsolt - 7 éve Címkék: ogn apex,

Véget ért az OGN Overwatch APEX harmadik évada, szombaton tartották a döntőt.

Dél-Korea felé figyeltek tegnap az esport iránt érdeklődő Overwatch-rajongók, szombaton tartották ugyanis az OGN Apex harmadik szezonjának döntőjét. A világ legerősebb bajnokságáról van szó, azzal együtt is, hogy szinte csak és kizárólag dél-koreai csapatok indulnak benne. Más kérdés persze, hogy egyértelműen ez a nemzet a legjobb jelenleg a Blizzard játékában – nem véletlen, hogy a döntőt ezúttal is két hazai gárda vívta.

A második szezont megnyerő címvédő, a Lunatic-Hai ellenfele a KongDoo Panthera volt a fináléban. Ha pedig valaki nem ismerte volna a játékosokat, akkor egy brutálisan jó videóban ismerkedhetett meg velük.

Baromi ütős trailert kapott az Apex S3 döntője!

A videó persze csak a kezdet. Az OGN nem akármilyen show-t rittyentett a döntő köré: a finálé ezúttal nem egy arénában volt, szabadtéri színpadon csaptak össze a csapatok a koreai főváros, Szöul központjában.

Maga a meccs abszolút méltó volt ahhoz, amit egy ekkora bajnokság döntőjétől várhat az ember. Maratoni összecsapást láthattunk, egyenlő felek harcát, ahol egyik csapat sem tűnt egyértelműen jobbnak a másiknál. Ez az eredménysor is erről árulkodik:

0:2 (Nepal)
3:2 (Eichenwalde)
4:4 (Temple of Anubis)
0:1 (Lijiang Tower)
3:2 (Watchpoint: Gibraltar)
4:4 (Volskaya Industries)
0:1 (Lijiang Tower)
3:2 (Dorado)

Így fordultak a csapatok az utolsó mapre, Numbanira, 3:3-as összesített állásnál. Korábban két pálya is döntetlenre végződött, a nyitómapet leszámítva pedig sehol sem volt egy pontnál nagyobb különbség. Adta magát, hogy a mindent eldöntő játszma is hasonlóan szoros lesz, és végül így is lett: a Lunatic-Hai egyetlen pont különbséggel, 4:3-ra húzta be Numbanit.

Az utolsó pályáig egyszer sem vezettek, a végén mégis a Lunatic-Hai nyert minden idők talán legszorosabb Overwatch-döntőjében, és ezzel megvédték bajnoki címűket.

Lunatic-Hai 4:3 KongDoo Panthera

Miroék átszámítva közel 100 ezer dollárt kaptak az első helyért, a dicsőség azonban sokkal többet ér. Volt is zokogás a színpadon rendesen!

A csapatok az ünneplést követően rövid pihenőre mennek. Sokáig azonban nem kell várnunk a folytatásra: augusztus 11-én startol a negyedik szezon, immáron kizárólag koreai csapatokkal.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva