Counter Strike

5 Major, 5 különböző város, 5 különböző szervező. De vajon kié lesz a következő?


A 2018 elejére beharangozott Major kapcsán utána néztünk, kik a legvalószínűbb szervezők a következő eseményre.

Régen a Majorok jól bejáratott versenyek voltak, ugyanott, körülbelül ugyanakkor, az ESL One Köln például zsinórban 3 éven át rendezhetett.

Aztán bejött az 1 millió dolláros összdíjazás és vége lett a jó világnak.

2015 utolsó Major versenye óta nem fordult elő, hogy egy város kétszer rendezhetett volna! Sőt, még az sem engedte a Valve, hogy egy szervező gárda két Majort kapjon.

Forrás: Liquipedia

DreamHack, MLG, ESL, ELEAGUE és végül PGL. Ha a sorminta szerint akarunk haladni, és feltételezzük, hogy a Valve egy hatodik szereplőnek akarja adni a rendezés jogát, több név is felmerül.

Persze akárki nem rendezhet Majort, fontos, hogy legyen nagyversenyes tapasztalat, jó kapcsolatai legyenek és a közösség ismerje a szervezőt. Az ennek megfelelő nevek ők lehetnek:

  • StarLadder
  • WESG
  • Epicenter

A WESG legutóbb szintén év elején rendezett versenyt, így a 2018-as Major beharangozott időpontja nekik tökéletes lenne. De a StarLadder is indított már StarSeries döntőt januárban, szóval a téli dátum nekik is feküdne. Az Epicenter pedig emlékszünk, óriási show-t tett le az asztalra Moszkvában.

A helyszín kérdése miatt viszont mindhárman bajban lesznek, hiszen tisztán látszik az előző öt Major listájából: 1 EU, 1 NA, 1 EU, 1 NA, így Krakkó után amerikai helyszín lenne a legvalószínűbb.

Vagy vált a Valve és Ázsiában lesz a következő? Azt viszont mind a hárman meg tudják oldani!

A HLTV megkeresésére a Valve sejtelmesen csak annyit mondott: “az ELEAGUE, ESL, PGL, DreamHack és StarLadder embereivel is tárgyalnak”.

Szavazzatok, szerintetek ki lesz a befutó?

Nyitókép: ESL

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva