League of Legends

Kayn jobb midre, mint a dzsungelbe?! – Ezt teszi a Deathfire Touch

Cloud - Igrici Áron - 7 éve Címkék: Kayn, mid,

Több csillagnak is össze kellett állnia ahhoz, hogy Kaynből mides lehessen, ám úgy tűnik, hogy ez most megtörtént!

Sokan még most is troll pickként tartják számon Kaynt a középső ösvényre. Viszont, ha egy kicsit az aljára nézünk a dolgoknak, a kétkedők is biztosan megváltoztatják az álláspontjukat.

Sok internetes fórum, szakoldal, de még olyan youtuberek, mint Phylol, vagy éppen Redmercy, is foglalkoztak a témával, s végül sikerült magyarázatot találni Caps domináns játékára.

A kulcs, hogy működjön középen, nem más, mint a Deathfire Touch!

Kayn Mid mesterségek

Kayn passzívja az ellenfeleknek okozott sebzésből töltődik. Ha megütjük őket egy auto attack-kal, vagy sebző képességgel, a karakterek típusuknak megfelelő orbokat hullajtanak. Kék a távolsági, piros pedig a közelharci hősökért, ezek pedig a felvehető formát határozzák meg. Ami megváltoztat mindent, az a Deathfire Touch. Ha DT nélkül sebezzük az ellent, akkor egy darab gömb esik a számunkra, viszont ha aktív a Deathfire, ez a szám ötre emelkedik AOE sebzés esetén! Kayn pedig tele van ilyen képességekkel.

Tehát, ha Deathfire Touch-al harcolunk, ötször olyan gyorsan tudjuk feltölteni a passzívunkat és formát váltani, mint más esetben!

Természetesen nem csak ezért az “apróságért” működik, megvannak az eszközei is ahhoz, hogy ne darálják szét az ösvényben. A W például kiváló erre a célra!

Kayn W (Forrás: riftherald.com)

Biztonságos távolságból lehet piszkálni vele az opponens midest, valamint AOE képesség lévén könnyen tud minion-hullámokat takarítani. Hoppá, tehát hozza a Deathfire Touch adta előnyöket!

Rhaast, Darkin forma (Forrás: surrenderat20.net)

Van még tovább! A DT mesterség nem elég, hogy gyorsabban tölti a passzívunk, az ultink használhatóságát is kitolja!

Kayn R (Forrás: twitter.com)

Kayn ultija lehetőséget ad egy ellenséges hősbe belemászni, persze mindez csak azután lehetséges, hogy megsebeztük azt. Ha nem a megfelelő mesterséggel játsszuk, ez az idő kevesebb. A DT karaktersebzésnek minősül, ameddig az kattog, használhatjuk az R képességet. Ez pedig így tovább tart, mint normális esetben. A Shadow Assassin formában ráadául még az aktiválásának távolsága is nő, plusz 200 egységnyi távolságból vethetjük bele magunkat a “buliba”.

Shadow Assassin forma (Forrás: surrednerat20.net)

Arról nem is beszélve, hogy a Lethality-metába kiválóan beleillik Kayn, valamint fel tudja venni a versenyt a roamoló midesekkel is. Ez a két aspektus a Duskblade kapcsán még találkozik is, a falból kiugró Kayn nagyon könnyen kihasználhatja a tárgy effektjét, majd a sebzést leultizva újra tudja használni az eszközt. Egy koordinált akcióból össze lehet hozni több mint 1000 sebzést is akár, ez pedig csak két auto attackot és egy ultit vesz igénybe.

Shadow forma passzív (Forrás: lolking.com)

Mindez még erősebbé válik, ha kombináljuk a Shadow forma passzívjával, ami 12% – 44% további sebzéserősítést jelent (a karakter szintjétől függ), ha az első csapást mérjük az ellenfelünkre.

Összességében tehát valami nagyon eltört ennél a hősnél és ha egy kicsit is tapasztaltabb ember kezébe kerül, komoly károkat tud okozni a játékban, de legfőképpen az ellenfelekben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva