Dota 2

11 Major, 11 Minor: brutális lesz a következő Dota 2 szezon


Elképesztő mennyiségű pénzt fognak kiosztani a csapatoknak.

Nem újdonság, hogy a Dota 2 esport óriási pénzeket mozgat meg: a most startolt The International 2017 fődíjazása például 23 millió dollár, amit más játékok még csak megközelíteni sem tudnak. Itt csak a győztes többet kap, mint egy CS:GO Majorön az összes csapat együtt. A következő szezonban pedig ennél is durvább dolgok várhatóak!

A Team Secret vezetője, Matthey Bailey nemrégiben kitette a Twitterre az ősszel induló új szezon versenynaptárát, melyből kiderül, hogy októbertől júniusig 11 Major és 11 Minor verseny lesz. Igen, jól látjátok, 11 Major.

Forrás: Twitter

Ez még Dota-2 mércével nézve is brutális, hiszen a mostani és a tavalyi The International között például csak két Major volt – illetve további egy olyan verseny, ahol egymillió dollár feletti volt az összdíjazás. Ezzel szemben most lesz tizenegy, összesen 11.5 millió dollár összdíjazással, ezek közül ráadásul mindegyiken ott lesz a Valve szponzorként.

A tavaszi versenynaptár különösen sűrű lesz, öt hét leforgása alatt négy Major tornát is szerveznek majd április vége és június eleje között. Ez azonban nem véletlen, jövőre ugyanis változik a világbajnokság is: a The International 2018 előtt regionális selejtezők lesznek. A kijutást ezeken, illetve kvalifikációs pontok gyűjtögetésével lehet majd biztosítani.

Hogy mi áll az óriási ugrás hátterében? Egyszerű: a következő szezontól a Valve engedélyezi, hogy külsős partnerek is szervezhessenek Major tornákat. Sokan ugrottak is az alkalomra: az ESL 3, a PGL és a DreamHack 2-2, a Beyond the Summit, a Perfect World, az Epicenter és a MarsTV pedig 1-1 nagy verseny tart majd.

A 22 versenyen összesen 14 millió dollár nyereményt fognak kiosztani.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva