Counter Strike

11 Major lesz Dotából, brutális díjazásokkal, de mi lesz velünk?


Ma jött egy bejelentés, hogy Gaben kedvence, a Dota 2 nem lesz elhanyagolva jövőre sem, de mi lesz a CS-vel?

Egyre durvábban látszik hogyan priorizálja a Valve a Dota 2-t,  októbertől júniusig, azaz 9 hónap alatt 22 eseményt szerveznek a Dotának. A nyereményen pedig egyáltalán nem spórolnak, minden Major díjazása 1 millió dolláros, persze a Minorok díjazása sem rossz, ropogós 300 000 $. Azaz a 22 versenyen összesen 14 millió dollárt fognak kiosztani, ami több mint 3 milliárd forint, egészen pontosan 3 584 000 000 Ft középárfolyamon számolva.

Forrás: Twitter

Nem értem, miért tekint a CS:GO-ra a Valve mostohaként és félreértés ne essék, egyáltalán nem sajnálom a dotásoktól ezt a sok versenyt és a díjazást, de a CS:GO-ban is van simán annyi potenciál. Mi valószínűleg jövőre is csupán 2 Major-t kapunk, a korábbi 3 helyett. Emellett hiába van több kisebb verseny, de ezeken a top csapatok nem indulnak, mert egyszerűen nem éri meg elmenni és inkább a nagyobb versenyeknél maradnak általában.  Ami fura, hogy az ESL továbbra is szervezi a Major-öket Dotában, míg a CS:GO-ban a Valve lekoppintotta őket az utóbbi időben, jövőre lehet visszatér az ESL?

Nem vagyunk annyira lemaradva.. | Steam statisztika

A profi játékosok is panaszkodtak az utóbbi időben, hogy csak két Major van, az összdíjazás mégis maradt 1 millió dollár. Azt pedig tudjuk, hogy Gaben imádja a Dotát, ő maga is játszik, sőt a 2016-os International 6-t ő maga mutatta be. Ellenben egyetlen CS:GO Major-ön sem tette még csak tiszteletét sem. Vajon egyszer megéljük mi is azt, hogy ő is ott lesz?

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva