Hearthstone

Az Un’Goro legjobb kártyái (1. rész) – Common lapok


Hamarosan új fejezet kezdődik a Hearthstone történetében. Ideje lezárni az előzőt!

Az elmúlt hetekben minden a Knights of the Frozen Throne körül forgott és forog a Hearthstone háza táján, ami nem csoda, hiszen egy új kiegészítő megjelenése előtt időszak mindig nagyon izgalmas – mindenki izgatottan várja, milyen új kártyák érkeznek.

Miközben azonban várjuk az új csomagot, nem érdemes megfeledkezni az előzőről sem. Már csak azért sem, mert a Journey to Un’Goro egy kifejezetten sikeres kiegészítőnek bizonyult, ha a metát vesszük alapul: rég nem volt annyira változatos és kiegyensúlyozott a Hearthstone paklik mezőnye, mint az elmúlt hetekben-hónapokban.

Lassan lezárul egy fejezet: úgy tűnik, balanszos metával búcsúszik az Un’Goro

Úgy döntöttünk, hogy a Frozen Throne megjelenése előtt érdemes megemlékezni az Un’Goro legjobb lapjairól. Ennek megfelelően a következő napokban több toplistát is olvashattok majd, melyekben azokat a kártyákat igyekszünk kiválasztani, amik a legnagyobb sikereket érték el. Az első részben a legjobb Common lapokat vesszük sorra. Jöjjön hát a Top 3!

#3 Arcanologist

Forrás: Hearthpwn

Amikor megjelent az Un’Goro, a Mage class nem volt túlságosan jó helyzetben. Arról nem is beszélve, hogy az Ice Lance kivezetésével a Hearthstone egyik örök klasszikusának számító Freeze Mage elveszítette az egyik legfontosabb lapját. Ezek után úgy gondolom, óriási dolog, hogy végül három különböző változat is megragadt és sikereket ért el a metában: a Secret Mage, a Burn Mage, illetve a már említett Freeze Mage. Ezeknek volt az egyik közös pontja az Arcanologist.

Nehéz tökéletesebb lapot elképzelni ennél a Mage minionnál: egy korrekt test a második körben, ami még lapunkba sem kerül, ugyanakkor pedig erősíti a paklinkban lévő szinergiákat is. Nem véletlenül lett végre játszható deck a Secret Mage, hiszen a Medivh’s Valet és a Kabal Crystal Runner éppen az Arcanologist által lett megbízhatóbban használható, a Kirin Tor Mage-dzsel pedig még az idális curve is ott volt vele az első körökre. De a Secretekre kevésbé építő Mage deckekben is hasonlóan nagy segítség, hogy könnyen felkereshetjük az Ice Blockot, közben a paklinkat is szűkítve.

#2 Tar Creeper

Forrás: Hearthpwn

Ha röviden kellene jellemezni az Un’Gorót, akkor talán azt mondhatnánk rá, hogy a Tauntok kiegészítője volt, hiszen korábban egyik csomagban sem jelent meg annyi védekező lény, mint ebben: szám szerint 20 darab. Közülük a Tar Creeper futotta be az egyik legszebb karriert, köszönhető egy nagyon érdekes – és nem mellesleg nagyon jól működő – új mechanikának, ahol attól függően változik a lények statja, hogy éppen kinek a köre van.

3/5-ös Tauntért korábban 4 manát kellett fizetnünk (Sen’jin Shieldmasta), a Tar Creeperrel azonban megkaptuk eggyel olcsóbban – igaz, “csak” arra a körre, amikor igazán számít. Így lehet nagyon erős védekező lapot csinálni, ami összességében mégsem mondható OP-nak, hiszen mi már nem nagyon tudunk trade-elni vele, csak az apróbb lényeket. Univerzális és olcsó Tauntként sokféle deckben felbukkant a hónapok során, a legnagyobb nyomot talán a Taunt Warriorban és a Token Druidban hagyta. De az elementál altípus miatt például a Shaman is szerette.

#1 Fire Fly

Forrás: Hearthpwn

Azt hiszem joggal mondhatjuk, hogy a Fire Fly-jal megszületett az 1-dropok új királya, hiszen szinte minden olyan deckbe befért, amely kicsit is agresszívre vette a figurát. Egyedül azok a class-ok/deckek mondhatóak ez alól kivételnek, melyek alapból is el vannak látva erős 1-dropokkal (Hunter, Pirate Warrior, Aggro Murloc Paladin). De így is maradt neki bőven hely: a Token Druid és a Token Shaman volt a két legfontosabb ezen deckek közül.

Aztán ott van persze a kombópotenciál is. Talán nem túlzás azt mondani, hogy közvetett módon a Fire Fly-nak is köszönhető, hogy végül nerfelni kellett a The Caverns Below-t, hiszen a bounce lapok egyik kedvelt célpontja volt a deckben. És ha ez még nem lenne elég, a Tar Creeperhez hasonlóan itt is akad egy elementál altípus, ami miatt szintén kötelező az efféle deckekben. Ritka, hogy egy 1-drop ennyire univerzális legyen, mégse kiáltozzák sokan azt, hogy OP – ez is jól mutatja úgy gondolom a lap sikerét.

Futottak még

A lista csak háromszereplős, egy-egy félmondatot azonban érdemes szánni azokra is, akik nem fértek fel rá.

Szép időszak volt ez például a Murloc-ok számára: az első napokban még a Quest Shaman volt divat, ám hamar rájöttek, hogy a Paladin rejti az igazán jó összeállítást, itt mutathatta meg erejét a Rockpool Hunter és a Hydrologist. A Radiant Elemental a Priest deckek kötelező lapjává lépett elő, elősegítve egyben a Lyrával való őrületes köröket is. A Hunter a Jeweled Macaw ás a Crackling Razormaw képében kifejezetten erős early lapokat kapott. Míg a Rogue számára a Hallucination és a Razorpetal Lasher hozott kombó- és Miracle-alapanyagot.

Nektek hogy nézne ki a Top 3 a gyakori lapokból?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva