PUBG

Kempelni vagy nem kempelni: az itt a kérdés!


A VR kupa eredményei eléggé felkavarták a magyar közösség állóvízét.

Mint azt már olvashattátok nálunk,  szombaton sikeresen lezajlott a VR által szervezett kupa selejtezőjének első napja:

Sikeresen lezajlott a magyar PUBG solo kupa selejtezőjének első fordulója

A közösségi csoportokban, fórumokon azonban felvetődött az a téma, hogy mennyire is etikus végigkempelni egy teljes 30 perces meccset azért a pár pontért amit a TOP 20 alatt végző emberek kapnak, ahelyett hogy pörgős, ölésekben gazdag játékokat lássunk.

Nézzük is végig sorban az egyes fordulók eredményeit.

Q1:

A selejtező első fordulójával kapcsolatban ki is emelnék pár dolgot. Érdemes megfigyelni, hogy a 20. helyen végző Ruben_senpai 20 killel épphogy beért az utolsó továbbjutás érő helyre. Mivel én is végigkövettem a nyolc meccset, így azt elmondhatom, ha Ruben eletben volt akkor nagyon sokszor őt mutatták, hisz biztosak lehettek abban, hogy nem marad kill nélkül az a perc sem.  Én személy szerint nagyon csalódott lettem volna, ha ő nem jut tovább és más aki négyszer végigülte a meccset top 20-ig egy bódéban bejutott volna a döntőbe.

Q2:

 

Itt egyetlen egy dolgot emelnék ki, mégpedig igifiu-t aki gyakorlatilag 0 killel és egy 4. hellyel biztosította magát a döntőbe, és összesítésben előbb végzett mint az a xxdoki88xx aki az első meccs során hét ellenfelet is szétlőtt. Kicsit igazságtalanságnak hangozhat kívülről, nem? (Nem feltétlenül az!)

Most akkor megéri kempelni?

Pro:

0 killel is lehet játékot nyerni ;)

– A játékot az első helyezett nyeri (rendes játékban és VR kupán is), akár egy vagy szélsőséges esetben nulla öléssel is, és a játék lényege a győzelem..
– Miért bújnék ki egy olyan helyről amire négyszer rászűkül a kör?
– Valakinek a játékstílusa egyszerűen ez, nem szeret összetűzésekbe keveredni, esetleg tapasztalatlan játékos még.

Kontra:

És akár 23-al is :)

-“Miért érdemelnéd meg a győzelmet, ha nem is öltél meg senkit a meccsben?”
-“Héé, ez egy lövöldözős játék, csak kellene akkor lőni is, nem?”
– Ez leginkább a közvetített meccsre értendő: unalmas meccsek, alig van közvetíteni való tartalom, mindenki bujkál.

Mit lehetne tenni?

A győzelem az győzelem, akárhány killel is végeztünk. Lehet “lenéznek” a 5.00 K/D-s játékosok, de kit érdekel? Megnyerted! Azonban a kupákra vonatkozóan szerintem a killekhez való hozzáálláson változtatni lehetne. Természetesen a legelső gondolat ami a legtöbbeteknek eszébe juthat, hogy járjon az ölésekért is jutalom. Mondjuk 1 pont / kill.  Azonban egy-egy helyre való többszörös szűkülés pont annyi RNG-vel jár, mintha az iskolában te találod meg az egyetlen AR-t és megölsz mindenkit aki oda esett. Másik megoldás lehetne az, ha külön-külön döntő lenne a legjobb helyezést elérőknek és a legtöbb killt magukévá tevő játékosoknak. Sajnos túl sok a randomfaktor a játékban jelenleg, így kérdéses mennyire lehet komolyan venni egy-egy kupa végeredményét. Hisz lehetsz te a legjobb játékos a szerveren, ha csak egy Pan-t találsz eséskor, a skillben meg sokkal gyengébb játékos pedig AK-47-et.

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy tökéletes megoldás nincsen, viszont jó lenne minél több meccset látni, ahol nem csak egy vagy két ember öl. Így sokkal pörgősebb, dinamikusabb meccseket láthatna a nézőközönség. Ki akarna nézni 99 guggoló embert streamen fél órán keresztül?

Neked mi a véleményed erről? Szívesen várjuk hozzászólásod akár itt, akár facebookon!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva