Hearthstone

Az Un’Goro legjobb kártyái (2. rész) – Rare lapok


Cikksorozatunk második felvonásában a legjobb ritkákról emlékezünk meg.

Tényleg napok választanak már csak el bennünket a Knights of the Frozen Throne megjelenésétől, ezért tegnap elindítottunk egy új cikksorozatot, melyben a legutóbbi kiegészítő, a Journey to Un’Goro legjobb lapjairól emlékezünk meg. Az első részben a Top 3 common kártyáról olvashattatok.

Ma folytatjuk a sort, méghozzá a ritkákkal: a második részben a legjobb Rare lapokat vesszük sorra. Következzen a Top 3!

#3 Spikeridged Steed

Forrás: HearthPwn

Egészen sikeres időszak volt az elmúlt négy hónap a Paladin class számára, egy ponton még a népszerűségi listát is vezette Uther. Nem csoda, hiszen sok erős lapot kapott, aminek köszönhetően egy-egy Aggro, Midrange és Control változat is sikeres tudott lenni a létrán. Ezen lapok egyike volt a Spikeridged Steed, amely utóbbi kettőben kapott helyet, és összességében a kiegészítő egyik legerősebb spellje volt.

Ha összehasonlítjuk a 4 manás Blessing of Kings által osztott +4/+4-gyel (ami egyébként szintén egy jó lap a mai napig, nem véletlenül használják!), akkor könnyen beláthatjuk, hogy a 6 manáért adott +4/+12 és Taunt elég durva buff, arról nem is beszélve, hogy két lényt is el kell takarítania az ellenfélnek az útból. Megvoltak persze az optimális megoldások rá a Hex, a Polymorph és a Devolve képében, ám így is meccsek ezreit döntötte el ez a lap magában az elmúlt hónapokban.

#2 Golakka Crawler

Forrás: HearthPwn

A kiegészítő talán legjobb tech lapja, amely univerzális ellenszert nyújtott a játékosok kezébe a sokak által gyűlölt Pirate Warrior ellen. A Golakka Crawler minden bizonnyal annak köszönhette a sikerét, hogy egy alapból sem elkeserítő statokkal rendelkező lényre került ez a képesség, így akkor sem volt nagy gond, ha éppen ki kellett tenni üresben egy 2/3-as lényt a második körben. Éppen ezért könnyű szívvel berakhattuk belőle a két darabot szinte bárhova, ha a meta éppen úgy kívánta.

A Beast altípusról is érdemes megemlékezni, ami szintén nagyot dobott a használhatóságán. A Hunternek például kismillió szinergiája van rá, igaz, maga a class háttérbe szorult mostanában. Token Druidban viszont teljesen jó volt elnyomni rá egy Mark of Y’Shaarj-t.

#1 Stonehill Defender

Forrás: HearthPwn

Előzetesen a többség nem nézett ki túlságosan sokat ebből a lapból, az idő azonban a Stonehill Defendert igazolta. Egyszersmind ismételten bebizonyosodott, hogy a Discover-mechanikát sosem szabad alábecsülni, szerepeljen bármilyen gyenge lapon is. Méghozzá azért, mert mint tudjuk, előnyben részesíti a class-specifikus opciókat.

Ahol ez leginkább kiütközött a Stonehill Defender esetében, az a Paladin, ahol így simán kiszedhettünk még két Tiriont (vagy “rosszabb” esetben Sunkeeper Tarimot), egyáltalán nem számított extrém esetnek. De a Token Shaman is nyúlhatott adott esetben egy Earth Elementalhoz vagy egy Al’Akirhoz. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ez az opcióktól függetlenül is két (vagy akár annál is több) garantált Taunt egy lapba csomagolva, ami nem csak védekező lapként tette tökéletessé, de a Taunt Warrior is köszönte szépen a Quest mellé.

Futottak még

Sok más lap volt még persze, amely felkerülhetett volna a listára. Érdemes róluk is ejteni néhány szót.

A Neutral lények közül a Vicious Fledgling a Token Druid és az Arena gyűlölt lapja volt, utóbbiban “nerfelni” is kellett, míg a Servant of Kalimos, Tol’vir Stoneshaper páros az elementál paklikban számított fontos elemnek. Ott van még a Humongous Razorleaf, amely segített feltenni a meta-térképre a Silence Priestet, de a class kontrollosabb paklijaiban szépen teljesített a Free From Amber is. A Druid az Earthen Scales-szel törte ketté a következő körös győzelmekről szóló álmokat, pörgetve kicsit a Gadgetzan Auctioneert is, a Primalfin Totem a Token Shaman egyik fontos korai lényévé avanzsált, míg a Mimic Pod a rugó deckekben teljesített jól.

Nektek hogy nézne ki a Top 3 a ritka lapokból?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva