Hearthstone

Az Un’Goro legjobb kártyái (3. rész) – Epic lapok


Cikksorozatunk legújabb részében rátérünk az Epic lapokra.

Nem kell már sokat kibírni: kevesebb mint két nap van már csak hátra a Knights of the Frozen Throne megjelenéséig, aztán jöhet a bontogatás, na meg az új deckek. Ám addig is folytatjuk cikksorozatunkat, melyben az előző kiegészítő, a Journey to Un’Goro legjobb lapjait vesszük sorra. Az első két részben a Common, illetve a Rare sztárokról emlékeztünk meg.

Top 3 Common lap | Top 3 Rare lap

A mai napon az epikus ritkaságú kártyákkal folytatjuk: a harmadik részben a legjobb Epic lapokat nézzük meg. Íme a Top 3!

#3 Bittertide Hydra

Forrás: Hearthpwn

Még a gyorsaságra építő aggro deckeknek is szükségük van olyan lapokra, melyek az elhúzódó meccseken, a középjátékba érve megadják az esélyt arra, hogy utolsó lendületből még bevigyék a halálos sebet. Tipikusan ilyen lap volt sokáig Leeroy Jenkins, aki az elmúlt időszakban kicsit háttérbe szorult. Akadt azonban utánpótlás a Bittertide Hydra képében.

Mondani sem kell, 5 manáért a 8/8-as test brutális, és bár a nagy hátránnyal rendelkező lapok sokszor elvégeznek a gyakorlatban, a Hydra esetében végül pozitívak lettek a tapasztalatok. Oké, persze, a Trolden számára remek alapanyagot szolgáltatott Volcanóval, ám összességében nagyon jól teljesített több deckben is, leginkább a Token Druidban.

#2 Primordial Glyph

Forrás: Hearthpwn

Nem túlzás azt mondani, hogy ez a lap teljesen új dimenziókat nyitott meg a Mage számára – szó szerint. Nem véletlenül vannak sokan meggyőződve arról, hogy OP-re sikeredett a kártya. Egy biztos: manapság már nem létezik Mage deck Primordial Glyph nélkül, ami jól mutatja, hogy mennyire sokoldalú és univerzális ez a spell.

A Glyph előnyeit hosszasan lehetne sorolni. Egyrészt manát raktározhatunk vele későbbre, aminek köszönhetően például korábban jöhetnek egyes drágább erőforrások (Cabalist’s Tome), board clearek (Flamestrike) vagy finisherek (Pyroblast). Másrészt a deckünkön kívülről hívhatunk vele megoldást bizonyos szituációkra – egy-egy nagyon hiányzó Meteor vagy Polymorph például életmentő tud lenni. Harmadrészt pedig kiszedhetünk még többet kulcslapjainkból, így kerülve közelebb a win conditionhöz. Brutálisan erős kártya, szó se róla!

#1 Primordial Drake

Forrás: Hearthpwn

Ha van olyan funkció, amit semmiképp sem akarsz kihagyni egy kontrollosabb deckből, az a board clear. Ebből azonban sajnos nem minden class áll túl jól, a Neutral szekció pedig nem nagyon bővelkedik az igazán jó asztaltakarításokban. Éppen ezért a Primordial Drake igazi messiásként érkezett – elképesztően sok helyen használták, ami jól mutatja, hogy mennyire hiánypótló lapról beszélünk.

Igazi ereje abban rejlik, hogy az AoE sebzés után még egy erős Taunt is ott marad az asztalon: a kisebb lények elhullanak, a nagyobbaknak pedig még át kell menniük egy akadályon, amibe simán lehet, hogy ők is belehalnak. A habot és a cseresznyét pedig a különféle szinergiák tették fel a tortára. A Dragon Priestnek óriási szüksége volt rá ahhoz, hogy fennmaradjon életképes deckként, de jól működött The Curatorrel, valamint a Taunt Warriornak is baromi fontos építőeleme volt.

Futottak még

Szokás szerint azokról is ejtünk azért néhány elismerő szót, akik nem fértek be a Top 3-ba.

A Neutral lények közül a Gluttonous Ooze egyértelműen átvette a stafétát a fegyverek elleni tech lapok táborában, fontos szerepe lesz a játékban a következő egy évben. De akadtak fontos koncepció lapok is: a Gentle Megasaur Tier 1-be repítette a Murloc-okat, míg a Blazecaller az elementál deckek kihagyhatatlan építőeleme lett. A Living Mana képében a Token Druid egy brutálisan erős comeback kártyával erősödött, a Priest a Shadow Visions-zel megkapta talán a legjobb lapját a kiegészítőben, ami nagyban segítette a kontroll és a kombó verziókat is, de a Curious Glimmerroot is ott volt, mint elég jó kis 3-drop. A Rogue kapott egy elég erős single target removalt a Vilespine Slayerrel, ami Arénában különösen nagyokat oltott, akárcsak a Meteor, amit leginkább a Glyph-ből szerettünk kivenni, ha úgy alakult.

Nektek hogy nézne ki a Top 3 a ritka lapokból?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva