Hearthstone

Az Un’Goro legjobb kártyái (4. rész) – Legendary lapok


A legendás lapokkal zárjuk cikksorozatunkat.

Ez a nap is eljött végre: ma már tényleg lezárul a Journey to Un’Goro által fémjelzett időszak, hiszen holnaptól átveszi a helyet a Knights of the Frozen Throne a legújabb kiegészítőnek járó trónon. Ennek megfelelően pontot teszünk cikksorozatunk végére is, melyben a “búcsúzó” kieg legjobb lapjaiból szemezgettünk – az első három részt itt olvashatjátok vissza.

Top 3 Common lap | Top 3 Rare lap | Top 3 Epic lap

A negyedik felvonásra maradtak a legendás ritkaságú kártyák: az utolsó részben a legjobb Legendary lapokra vetünk egy pillantást. Jöjjön a Top 3!

#3 – Elise the Trailblazer

Forrás: Hearthpwn

Elise régi változata kedvelt és sokat játszott lap volt annak idején. És bár az új verziónak talán nem sikerült még annyira fényes karriert befutnia, mint az elődjének, Elise the Trailblazer így is egy remek lap lett egyértelműen, amely szintén a lassabb kontroll paklikban aratott szép sikereket.

A legtöbbször Control Priestben lehetett vele találkozni – nemcsak amiatt, mert ez amúgy is egy nagyon lassú deck, hanem mert a Shadow Visions-zel nagyon jó kombót alkot, többször is bonthatunk egy meccs alatt. Nagy kérdés, hogy megtörténik-e az, amire sokan számítanak, vagyis hogy a Frozen Throne valamelyest lassít a metán. Ha így lesz, az új Elise biztosan visszaköszön majd többféle deckben is.

#2 – Lyra the Sunshard

Forrás: Hearthpwn

Ha Priest, akkor nem mehetünk el természetesen szó nélkül Lyra the Sunshard mellett sem, akit a kiegészítő megjelenése előtt sokan lenéztek, a gyakorlatban azonban kiválóan működött, kötelező elemévé válva a Priest deckeknek. Tény: a legtöbb Priest spell nem valami erős, a tapasztalat mégis azt mutatta, hogy nagyon erős köröket lehetett vele csinálni.

A legjobban persze akkor működött, ha érkezett mellé egy-két Radiant Elemental is – onnantól sokszor tényleg csak a rope jelentette a végállomást. A sok spellből pedig simán kipottyanhatott egy-két Power Word: Shield, Divine Spirit vagy Inner Fire, amikkel elég szép kis boardot építhettünk pillanatok alatt.

#1 – Sunkeeper Tarim

Forrás: Hearthpwn

Nagyon erős időszaka volt ez a néhány hónap a Paladinnak, a Midrange Paladin több alkalommal is a legjobb winrate-tel rendelkező deck volt az Un’Goro metában. Komoly szerepe volt ebben Sunkeeper Tarimnak is, aki éppúgy jól illeszkedett a Murloc-os vonal mellé, mint a lassabb kontroll deckekbe.

Nagy ereje a sokoldalúságában rejlik: felbuffolhatjuk vele apró lényeinket, vagy éppen összezsugoríthatjuk az ellenfél durvább minionjait. Az esetek többségében persze a kettő egymással párhuzamosan történt, amivel egyetlen pillanat alatt megfordíthattuk a leggázosabb board állást is. Az már csak hab a tortán, hogy a Stonehill Defender miatt akár többet is kiszedhettünk belőle.

Futottak még

Mint korábban, úgy most is szeretnénk szentelni néhány sort azoknak a lapoknak, melyek nem fértek fel a dobogóra.

A Quest lapok közül hosszú távon a Fire Plume’s Heart lett az egyetlen, amely kiállta az idő próbáját, a Taunt Warrioron kívül nem ragadt meg ilyen deck a metában – a The Caverns Below volt a másik jelölt sokáig, ám ő végül a nerf áldozata lett. Erős hónapok voltak ezek a Mage számára, melyekbe szép lassan Pyros is beszivárgott, míg a Rogue Sherazin, Corpse Flowerrel bővítette a Miracle Rogue nyerési repertoárját, az Elemental Shaman pedig Kalimos, Primal Lorddal fordíthatott nagyokat.

Nektek hogy nézne ki a Top 3 a ritka lapokból?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva