Counter Strike

Lényegében a csapattársak rúgták ki Zeus-t a Gambitből – íme a teljes sztori


Utánajártunk, miért ment vissza a Major győztes irányító oda, ahonnan egyszer már kirúgták. Jó ha tudjátok, ez a sztori nem pénzről szólt.

Botrány, értetlenség, kiábrándulás és nonstop savazás Zeus-ra. Kb ezek voltak az első reakciók mikor a Na’Vi bejelentette, két korábban kirúgott játékosát most mégis visszaveszi a csapatba. Nézzük végig most minden szereplő szemszögéből a szitut, hogyan is jutottunk idáig.

A Na’Vi számára ez volt a legjobb forgatókönyv

A Na’Vi 2016 elején őrült formában pörgette a meccseket. Két Majoron is döntőig mentek, nem kellett sok a végső sikerhez, de valamiért csak nem jött össze.

A csapat akkor úgy gondolta, lecserélik a legkevesebb fraget lövő embert egy nyers erőre, innen jött a Zeus-S1mple csere. Aztán jött a hullámvölgy és egyértelművé vált, Zeus-t elengedni óriási hiba volt.

Szóval most a Na’Vi megbánta bűneit, visszahívta azokat a sztárokat, akiket elengedett. Irányítóba Zeus és ANGE1 merült fel, mindkettőért fizetni kellett, akkor már az egykori játékosukat választották. Az utolsó rifler helyre electronic és seized volt a jelölt, előzőt kivásárolni horror összeg lett volna a FlipSid3-ból, maradt itt is az “egykori játékos” szempont.

A két Major döntőig jutó Na’Vi-hoz képest tehát annyi történt egy év alatt, hogy GuardiaN-t lecserélték AWP-s poszton s1mple-re, ami bármennyire is szeretjük Lacikát, lehet hogy bejön és így lesz Major győztes a Na’Vi!

Seizednek nem igazán volt választása

Kitettek a Na’Vi-ból, mit csinálsz? Még ha tudna irányítani, lenne esélye új csapatot találni, de az elmúlt egy év megmutatta, nem megy neki.

Így sima riflerként, aki se nem igazi entry, se nem vérbeli support nehéz helyzetbe került a piacon. Senki nem csapott le rá, egy HellRaisers vagy PENTA az ő szintjén már visszalépés, így mikor a Na’Vi ismét megkereste, azonnal belement. Teljesen érthető, kicsit hülyét csinált magából mindkét fél, de ez van, haladjunk.

A Gambit döntése totálisan érthetetlen

Amikor a Gambit leigazolta Zeus-t, az irányító csak azzal a feltétellel írt alá, hogy coach-ként hozhatja magával jobb kezét, Kane-t.

A páros több versenyt, köztük egy Majort szállított a csapatnak, Zeus és Kane párosa eszméletlen erős duó volt. Együtt demóztak, együtt találták ki a stratokat, együtt adtak stílust ennek a Gambitnek.

Aztán a csapat egyszer csak bejelenti, kirúgják Kane-t. Nem tudni honnan jött ez a gondolat, de Zeus kijelentette, ha Kane-nek mennie kell, ő is távozik.A Gambit ezután is úgy gondolta, hogy kitart a döntés mellett, jó lesz így nekik, és meglépték a páros kirúgást.

Új ötödik és új coach egyelőre nincs, de a tervek szerint Dosia is aggódhat, mert full kazah csapatot akarnak.

Zeus példásan szerepelt emberségből, igazából ő a nagy nyertes

A vezetésével Majort nyert a Gambit, mégis eljött, mikor a fent említett Kane-sztori bekövetkezett. Valószínűleg az egész csapatból ő tudta legjobban, mennyire kell Kane az ötös mögé, ezért kitartott mellette.

A Na’Vi hívására pedig egyértelmű volt, hogy igent mondj majd, hiszen ez a szervezet az ő gyermeke is. 2010-ben mindent megnyertek a Na’Vi akkori aranycsapatával még 1.6-ban, és azóta sikert sikerre halmoztak. Aztán kirúgták, de a mostani hívásra egóját legyűrve ismét igent mondott, és természetesen ide is vitte magával Kane-t!

Ha a Zeus melletti 4-4 játékost nézzük, a Na’Vi skillben egyébként egy jobb csapat. AWP-ben s1mple erősebb, mint mou, Edward és siezed párosa jobb, mint a Dosia-HObbit duó, talán csak flamie gyengébb AdreN-nél a sztárjátékos szerepkörben.

Összefoglalva a lényeg

  • A játékosoknak sok választása nem volt, seized és Zeus is egy kirúgás után volt lényegében, elfogadták a legjobb felkérést, ami a Na’Vi-é volt. Persze az egót félre kellett tenni, hogy visszamenj oda, ahonnan egyszer kitettek, de az érdekük mind karrierben, mind anyagilag ezt kívánta.
  • A két csapat közül pedig a Na’Vi azt lépte, amit a csapat érdeke diktál, a Gambit pedig azt hiszi, amit egy éve a Na’Vi is hitt, hogy majd megoldják Zeus nélkül.

Van egy rossz hírünk, nem fogják. A Na’Vi lett az új Gambit, a Gambit pedig a Na’Vi, ennyit számít Zeus.

Nyitókép: G2A

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva