Counter Strike

Minél nagyobb az FPS-ed, annál jobban büntet a játék. Ismerd meg a view punch-ot!


Te is észrevetted már, mennyire belaggol a játék egy-egy párharc során, míg minden más esetben kristálytiszta? Megmutatjuk, miért van ez:

Azt mindenki tudja, hogy a CS:GO egy elég gépigényes szórakozás a többi játékhoz képest. Ettől függetlenül persze vannak, akik gyengébb vassal sem bírják ki, nem számít a ping, nem fontos a lagg, csak pörögjön a játék.

Azt azonban kevesen tudják, hogy a gyengébb teljesítmények kompenzálására a versengőn belül egy esélykiegyenlítő módszer működik évek óta. 64 FPS alatt semmit nem veszel észre belőle, de minél jobb a monitorod és az FPS-ed, annál zavaróbb a párharcokban.

Tisztán látszik, hogy a folyamatos játékképhez képest mennyire le tud romlani a teljesítmény, ami természetesen a gyengébb gépnek kedvez. Ezért van az, hogy hiába a durva PC, megjelennek előtted páran, jön az FPS dropp, a laggolás és a halál, utána meg az értetlenkedő pillogás a monitorra, hogy mi a fene történt?!

Az MM-en történő face-eléseket ugyanis úgy tűnik 64 tick/FPS-hez optimalizálták, tehát a 64 tickes MM szervereken 64 FPS-ig láthatatlan a view punch. Akinek azonban több van, vagyis erősebb géppel tolja, azt lekorlátozza a játék, ezzel esélyt adva a gyengébbeknek az egyenlő küzdelemre. Minél jobb a géped, annál inkább büntet … No comment!

Ha nem lenne, kb ilyen játékmenetet kapnánk:

Saját szerveren ti is kipróbálhatjátok, mekkora a különbség, konzolba az alábbi sort kell bemásolni:

sv_cheats 1; view_punch_decay 21; weapon_recoil_decay2_lin 21; weapon_recoil_vel_decay 5; weapon_recoil_decay2_exp 6

Sokkal simább lenne a spray és a pontozás is, ha így mennének a szerverek!

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva