Hearthstone

Ha jót akarsz magadnak, megtanulod körbejátszani ezeket a lapokat is


Spellek és képességek, melyeket mostantól jó fejben tartani!

Miután a Hearthstone meglehetősen kis teret ad csupán arra, hogy közvetlenül beleszólj az ellenfél játékába, ezért általában egy módon járhatsz csak túl a legjobbak eszén: ha úgy játszol, mintha az ellenfél kezében mindig a legjobb megoldások lennének. A profik számára persze ez nem újdonság, sőt, azt bizonyára már a casual játékosok is megtanulták, hogy a Mage hetedik köre előtt nem érdemes kirakni 4 lényt, mert jön egy Flamestrike és ennyi volt a játék.

A top szinten pontosan erről (is) szól a Hearthstone: hogy pontosan tudd, mire számíthatsz az ellenféltől, és ennek megfelelően cselekedj. Éppen ezért ha magasabb szintre szeretnél jutni, akkor haladnod kell a korral: ha például megjelenik egy új kiegészítő, akkor igenis fel kell térképezned az új veszélyeket. Az alábbiakban összefoglaltuk nektek azokat a lapokat, melyekben a legnagyobb ilyen tekintetben a parafaktor – avagy íme 7 új kártya, amibe nem érdemes belejátszani, ha nem szeretnél kikapni.

Defile

Egészen extrém példákat is láttunk már arra, milyen szinten be lehet szívni a Warlock legújabb AoE varázslatával. Pedig elsőre olyan kis ártatlannak tűnik, maga az effekt nem több egy Arcane Explosionnél, ám az ellenfél nyilván akkorra fogja tartogatni, amikor többször is kisülhet. Ne feledd: nem elég, ha nem teszel ki 1 HP-s lényt, vagy nincs meg a “HP-lépcső” az asztalon, hiszen egy Bloodmage Thalnos vagy egy Tainted Zealot mindent megváltoztathat egy pillanat alatt a +1 Spell Damage-dzsel.

Forrás: Hearthpwn

Despicable Dreadlord

Még egy Warlock gonoszság. Maga az effekt olyan szempontból hasonlít a Defile-hoz, hogy itt is sebződik 1-et minden lényed. Ám itt szerencsére nem kell tartanod attól, hogy lavinaként söpör végig mindenen a sebzés. Ettől függetlenül érdemes észben tartani, alap kellék a hamar divatossá váló Control Warlockban.

Forrás: Hearthpwn

Deathstalker Rexxar

Ha Hunter ellen játszottál, akkor eddig nem nagyon kellett tartanod az AoE lapoktól. Oké, egy Unleash the Hounds valamelyest rendet tudott tenni egy nagyobb asztalon, illetve a Secretes időkben az Explosive Trap takaríthatott, ám egyik sem klasszikus AoE, hiszen előbbi lényekkel operál, utóbbi pedig nem éri az embert váratlanul. Na, most ez egy csapásra megváltozik, Deathstalker Rexxar ugyanis a hatodik körtől olyan szépen letakarítja a 2 HP-s lényeket, hogy azt öröm nézni!

Forrás: Hearthpwn

Shadowreaper Anduin

A Holy Nova mostanság eléggé kiment a divatból, pláne mióta létezik a Primordial Drake – ha board clearre van szükség, akkor sokkal inkább a Dragonfire Potionhöz nyúlnak a Priest deckek. Mostantól azonban számítani kell a Death Knight hősre is, Shadowreaper Anduin 8 manából még a legmasszívabb Jade Golemeket is simán letépi. És ha már Priest: az új kieg óta előkerült az Y’Shaarj-os nagylényes verzió is, amiben ott van a Pint-Size Potion + Shadow Word: Horror, érdemes erre is figyelni!

Forrás: Hearthpwn

Spirit Lash

A Priest is kapott egy 2 manás, mindenbe egyet sebző AoE spellt. Bloodmage Thalnos mellett már a harmadik-negyedik körben jöhet a gyógyulással egybekötött áldás, érdemes rá figyelnie az aggro deckeknek! Van amúgy a kombónak egy durvább változata is, Thijs nézett bele nagyon csúnyán élő streamben, köpni-nyelni nem tudott!

Forrás: Hearthpwn

Avalanche

A helyes pozicionálás az elmúlt időszakban leginkább Mage ellen volt fontos a potenciális Meteor miatt, mostantól azonban a Shaman ellen is érdemes lesz odafigyelni rá! Egyelőre nehéz megmondani, mennyire lesz játszott lap az Avalanche, ám biztos ami biztos, ne “sakktáblaszerűen” rakjuk le a kisebb lényeinket, hiszen ha így teszünk, könnyen kilőhet két miniont az ellenfél, miközben be is Freeze-el egy nagyobb fenyegetést.

Forrás: Hearthpwn

Blood Razor

A Warriornak már eddig is elég könnyen el tudott sütni egy 1-es AoE-t (Whirlwind, Ravaging Ghoul), most azonban érkezett egy újabb lap, ami ezt tudja. A Blood Razor ráadásul olyan szempontból még trükkösebb, hogy például egy 3-1-1-es boarddal is simán el tud bánni, ha a HP-kat nézzük, így mindenképpen érdemes kalkulálni ezekkel is!

Forrás: Hearthpwn

Ahogy idővel kialakul a meta és a pontos deckek, úgy jóval precízebben lehet majd készülni a tipikus play-ekre, illetve adott esetben más lapok is előtérbe kerülhetnek. Ám egyelőre ezek a legfontosabbak az új kártyák közül, ha az azonnali veszélyről van szó, tartsátok tehát észben őket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva