Hearthstone

Jelentősen lassultak a meccsek az új kieggel


Eljött a kontroll meta ideje? Egyelőre igen komoly lassulás tapasztalható!

Az elmúlt hetekben, amikor még csak ismerkedtünk a Knights of the Frozen Throne lapjaival, sokan jósolták azt, hogy lassabb, kontrollosabb meta jöhet, hiszen az új kártyák leginkább ezt a vonalat támogatták. És bár néhány nap alapján még nem nagyon lehet messzemenő következtetéseket levonni, egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy volt alapja a jóslatoknak!

A HSReplay.net statisztikáiból kiderül jelentősen lassultak a meccsek: az alábbi grafikon mutatja a változást, kattintsatok a nagyobb méretért!

kék: Standard, piros: Wild, sárga: Aréna

Augusztus első napjaiban nagyjából hét, hét és fél perc között mozgott a meccsek átlagos hossza. A Frozen Throne megjelenése azonban komoly lassulást hozott: nyolc és fél perc fölé ment az átlag, ami igen jelentősnek mondható, több mint egy percet lassultak a meccsek.

A Wild is lassult, igaz, valamelyest kisebb mértékben, átlagosan 30-45 másodperccel, míg az Aréna érdekes mód inkább gyorsult, igaz, a változás nem jelentős szerencsére.

A durva lassulást jól mutatja, hogy a Standard meccsek még az Arénánál is lassabbak, ilyenre pedig nem nagyon volt példa mostanában.

Érdekességként érdemes megnézni, hogy négy hónappal ezelőtt mekkora volt a hatása a Journey to Un’Goro megjelenésének: akkor sokkal kisebb volt a változás, fél percet sem változott a meccsek hossza.

Ti örültök a meta lassulásának?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva