League of Legends

A top koronázatlan királya – Tank gyilkos Malzahar!


Van olyan pozíció, amiben nem jó ez a hős? Ráadásul még új hőskinézetet is kapott a napokban.

Amióta Malzahart újragondolták, szinte csak ADC-ként nem láthattuk. Gusztustalan ösvény fázisa miatt a midesek rémálma volt és a sok piszkálás miatt még botot is konstans ki tudta készíteni, ha támogatónak választották. A 7.15 és 7.16 elhozta a tank metát a Szurdokba, így vagy a”megszoksz vagy megszöksz” elvet követték a játékosok, vagy kerestek egy olyan megoldást, ami egyszerre taszítja a mélybe a tankokat, s képes olyan alakot ölteni, ami szívóssá teszi, tehát egy fél-tank szerepet tud betölteni.

Ki hitte volna, hogy ez éppen Malzahar lesz!?

Malzahar győzelmi aránya Koreában (Forrás: op.gg)

A tankok eljövetelével a szemfülesebb emberek ráébredtek, hogy Malzahar nem csak középen tudja megnehezíteni az ellenfelek életét, hanem ha a felső ösvény tankjai ellen viszik, még el is lehetetlenítheti a teljes opponens gárdát. Ha minden a legszívósabb karaktereken múlik, de azok sosem jutnak el a szívós stádiumig…nos, az már félsiker!

Miért működik?

Malzahar hasznosítja az összes olyan tárgyat, amit tankok ellen találtak ki. Gyorsan el tud jutni a Liandry’s Tormentig, ami mindegyik képességéből scale-el, s ennek hatására pillanatok alatt el tud olvasztani egy Dariust, Gragast, Volibeart, de még egy Malphiteot is.

Malzahar maxolási sorrendje (Forrás: op.gg)

Két nagyon fontos eleme van a képességeinek, ami miatt őt ajánljuk és tartjuk a legjobb off-meta tank gyilkosnak. Az egyik, hogy távolsági karakter. A legtöbb tank hős közelharcos, így játszi könnyedséggel tudjuk ellehetetleníteni őket a farmtól, valamint ha igazán agresszívak vagyunk, akkor akár a tapasztalati pontoktól is. Képességei szintúgy távol tudják tartani a ránk leselkedő veszélyeket, ezzel gyakorlatilag az egyik legbiztonságosabb ösvényfázisú topossá válik.

Malzahar legújabb hőskinézete, a Battle Boss forma (Forrás: surrenderat20.net)

A másik ok, ami miatt a csúcsra tudott törni, az a passzívja. Fél percenként minden CC-t kicsinál a magunk köré vont pajzs, ez pedig hihetetlen nagy előnyt ad nekünk az ösvényben. Nem kell félni egy Cho’Gath feldobástól, Yasuo sem fog tudni agyon tornádózni, Lee Sin és a gankjei hatástalanok lesznek, valamint egy Darius sem fog az arcába húzni minket, hogy lekaszaboljon.

Malzahar a top mainek ELO-farm szimulátora

A legjobb győzelmi aránnyal rendelkező mesterség oldal Malzaharnak (Forrás: op.gg)

És mi van akkor, ha a passzívunk lent van? Akkor védtelenek maradtunk és borul is az elmélet? Hát persze, hogy nem! A Q képesség majdhogy erre lett kitalálva. Szorultabb, passzív nélküli helyzetekbe csak nyakon kell köpni az ellenfél játékosát egy ösvény szélességű, sebző varázslattal és már kapja is a silence-t mialatt eltűnik a fél élete! Volt nincs probléma, képességeket nem tud használni, a kezdeményezőkészség újra a mi oldalunkon van. Ötös szinten a Q 40% töltési idő csökkentéssel közel 3 másodpercenként süthető el. Ez nagyon agyatlan!

A kevesebb több! Egyszerű ám nagyszerű rúna oldal Malzaharnak (Forrás: op.gg)

Nos igen, mint mindenkinek, Malzaharnak is van egy ultija. Ez az ulti pedig nem csak az 1v1 helyzetekben képes teljesen felborítani az esélyeket és a mi malmunkra hajtani a vizet, hanem csapatharcokban is kiváló lehet, ha az ellenfél lövész rossz pozíciót vesz fel, vagy van egy Flash-ünk. Ez a képesség ugyanis megbénítja az ellenfeleket és mialatt meg vannak bénítva, folyamatosan sebzi is azokat. A Morello – Liandry kombóval ráadásul tankokat is égethetünk vele. Ez a mozgásképtelenség ráadásul 2 és fél másodperces, tehát még a világ végéről is oda tudnak érni a társak segíteni, ha esetlegesen nem lennének a környéken.

Malzahar legfontosabb tárgyai (Forrás: op.gg)

Miközben kiépítjük a legfőbb tárgyainkat, a Morello – Lianrdy – Rylai’s  triumvirátust, a háttérben folyamatosan dolgozik a Fearless mesterség, aminek hatására további tankosságot veszünk magunkra, ha harcolunk ellenfeleinkkel. A tárgyakból érkezik a szívós életerőmennyiség, majd a Fearless szépen csöndben ránk dob egy rakás páncélt és varázs ellenállást, így a nagyon defenzív felszereléseket nem kell beleerőltetnünk a tárgylistába.

Ha okosan játszunk, akkor Malzahar minden szituációban meg tudja állni a helyét, ráadásul mindezt komoly fejfájás követheti az ellenfeleink oldalán. Kiváló szóló rangsorolt választás lehet a Void mágusa, alapvetően ritka pick, ám mindenhol jól működik. Autofill maineknek nagyon ajánljuk a megtanulását!

Nyitókép: riftherald.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva