Hearthstone

Jelenleg ezek a 9 class legjobb Death Knight paklijai


Lássuk a számokat az első néhány nap alapján!

Még mindig csak néhány nap telt el a Knights of the Frozen Throne megjelenése óta, így még mindig nem lehet biztosra venni semmit sem az új metát illetően. A kezdeti tapogatózások persze már rég megtörténtek, az első statisztikák mellett pedig kár lenne elmenni szó nélkül. Lássuk, mit mondanak a számok!

A HSReplay.net legújabb összesítésében összeszedték a legnagyobb győzelmi arányú decket mindegyik class-ból, méghozzá azon paklik közül, melyek használják az új Hero kártyákat. Az összesítés a Hearthstone Deck Tracker által összegyűjtött adatokon alapszik, ez alapján lett kiválasztva minden class-ból a legmagasabb winrate-tel rendelkező verzió. Lássuk a paklikat!

Druid (winrate: 66.66%)

A jelenlegi talán legnépszerűbb deck nem sokat variált a lassabb metához elég jól illeszkető Jade Druidon: az Ultimate Infestation és a Spreading Plague épp elég volt ahhoz, hogy nagyot erősítsen a Druidon. Malfurion tovább erősíti az amúgy is kemény late game-et.

AAEBAZICBqQHrqsClL0CoM0Ch84CmdMCDEBf/gHEBuQIvqsCtLsCy7wCz7wC3b4C+cACyccCAA==

Hunter (winrate: 59.55%)

A többség inkább a Midrange vonalat erőlteti a Hunter esetében, ám a Blizzard adott erősítést a Secret verziónak is, ami nem is teljesít rosszul. A fő húzóerő Professor Putricide, aki jócskán el tud látni bennünket Secretekkel. Akkor a legjobb, ha rögtön ki is tudjuk sütni: vagy egy Cloaked Huntress segítségével, vagy a hatodik körtől kirakva. Az új Secret, a Venomstrike Trap mellett Bonemare fért még be a deckbe – meg persze Rexxar.

AAEBAR8ExwOdzALDzAKG0wINngGoArUDhwTrB5cI/gz4sQK5tALEtALquwKOwwKmzgIA

Mage (winrate: 57.81%)

A Frost Lich Jainával operáló Mage deck alapja hasonló, mint az elmúlt szezonban látott Mage pakliké, inkább a late game-ben vannak komoly különbségek, hiszen win conditionként a Hero kártya mellett bejönnek az Arcane Giantek is. Az elementálok közül egyébként egyedül a Water Elemental fér be, inkább az új Hero Power lénytermelésére épít a deck a Lifesteal kihasználását illetően.

AAEBAf0EBsAB7QTsB6G3AtPFApvTAgxxuwKLA5UDqwSWBYGyAoK0AqO2Ate2AsHBApjEAgA=

Paladin (winrate: 63.55%)

A hónapok óta jól teljesítő Midrange Murloc Paladinon sokat nem kellett variálni: kapott egy nagyon erős 1-dropot a Righteous Protector személyében, meg egy önmagában is nyerni képes Hero kártyát Utherrel. Nagyon jól illeszkedik a lénybuffolások mellé a Skelemancer, tökéletesen előkészíti a hatodik körös Spikeridget Steedet (meg persze a tömegirtásoktól is véd), de nem maradt ki a sok új deckbe kötelező The Lich King, Bonemare páros sem.

AAEBAZ8FBPoGucECws4CjtMCDdsDrwenCNOqAtmuArPBApvCAp3CArHCAojHAtjKAuPLAqbOAgA=

Priest (winrate: 70.09%)

Egészen sok hasznos lapot kapott a Priest az új kiegészítőben, így ismét életképes az egylapos változat. Arról nem is beszélve, hogy ezzel lehetővé válik egy elég undorító kombó, hiszen egy Raza the Chained után Shadowreaper Anduin folyamatosan visszakapcsoló Hero Powerével akár 8-10 sebzést is könnyedén kioszthatunk egy körben, mindezt teljesen ingyen. A lenti pakli egy N’Zoth-os változat, elég jó visszahozni vele egy-két Obsidian Statue-t.

AAEBAa0GHpACpAPlBO0FyQbTCtcK8gz4DOCsApK0AoW4AoO7ArW7Are7Ati7Auq/AtHBAtXBAtjBAtzBApvCAtPFAs/HAuXMAubMAp/OAsLOAvDPApDTAgAA

Rogue (winrate: 51.96%)

A rugó esetében is inkább finomítás történt, mintsem teljesen új deck született: Valeerát a Miracle Rogue-ba illesztették bele. Egy szem Bone Baront leszámítva – mely a Combo effektek mellett a Questing Adventurert és Sherazint is segíti – nem is találunk új lapot a deckben

AAEBAaIHBrICkbwC/MECgsIC2M0CgNMCDLQBmwWXBogHpAeGCYK0ApK2AvW7AvjBAoHCApvIAgA

Shaman (winrate: 62.26%)

Thrall Death Knight változatáról már első pillantásra ordított, hogy tökéletesen fog illeszkedni a már korábban is erősnek számító Evolve Shamanba. Sokat nem is kellett variálni ezen a decken sem: a lenti változatból kiszorult Aya Blackpaw, illetve a Stonehill Defenderek helyett bekerült a sokkal jobb Evolve-célpontnak számító Saronite Chain Gang.

AAEBAaoIApG8AuvPAg6BBOUH8AeTCfqqAvuqAqC2Aoe8AtG8Ava9Avm/ApHBAuvCApvLAgA=

Warlock (winrate: 60.19%)

A Control Warlock szó szerint berobbant az új kieggel, rengetegen játsszák az új lapoknak köszönhetően, többségében eredményesen. Az egyik legnagyobb sztár a Defile, elképesztő dolgokat lehet vele művelni, de végül Bloodreaver Gul’dan sem okozott csalódást, pedig sokan tartottak tőle. A lenti deck Mountain Gianteket is használ, mint a régi szép Handlockos időkben.

AAEBAf0GBDDFBMLOApfTAg2KAZIHtgfhB40IxAjMCKmtAt28AufLAqLNAvfNApfoAgA=

Warrior (winrate: 57.65%)

Kissé szomorú, hogy a legjobb győzelmi aránnyal rendelkező Warrior deck, amiben benne van Scourgelord Garrosh egy… Pirate Warrior. Sokat amúgy nem változtat rajta, lényegében plusz egy nagyot ütő fegyver, meglehetősen drágán – a Hero Poweren sok már aligha fog múlni. Az új lapok közül egyetlen Phantom Freebooter került még be a deckbe.

AAEBAQcG8gXvB5G8AuvCAtfKAp/TAgwcsAKRA/8DjgWoBdQFpAbuBucHgrACiLACAA==

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ezek a statisztikák még nagyon koraiak, és bőven zajlik még a kísérletezés. Nem lepődnénk meg, ha néhány hét múlva már teljesen más Death Knight deck szerepelne az élen az egyes class-oknál – meglátjuk, hogy alakul addig a meta!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva